ΟΕΒΕΜ: Ζητούμενο η επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων

ΟΕΒΕΜ: Ζητούμενο η επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 σε συνδυασμό με τα ανεπαρκή μέτρα της Κυβέρνηση και τα συνεχιζόμενα lockdown. Τα λουκέτα αποδεικνύονται αναπόφευκτα με τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης να έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Αυτά τονίστηκαν σε τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) με την ΓΣΕΒΕΕ, και με εκπροσώπους πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της ΟΕΒΕΜ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε επισημαίνεται, ότι οι έρευνες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δείχνουν, ότι η μείωση του κύκλου εργασιών ξεκινάει από 40% έως και 100%. Ελάχιστες επιχειρήσεις βρίσκονται σε ποσοστό κάτω από 30% μείωσης του κύκλου εργασιών τους. Και μόνο 5% δείχνει μικρή αύξηση. Μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί το λιανικό εμπόριο, όπου η κατεύθυνση δείχνει την τάση συγκεντροποίησης της αγοράς σε μεγάλους και ισχυρούς ομίλους και αλυσίδες.

“Η προστασία της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για όλους, όμως τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση της οικονομίας, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με πραγματικά και γενναία μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση. Η κρίση πρέπει να αντιμετωπίζεται με δραστικά και ουσιαστικά μέτρα και όχι να εργαλειοποιείται εις βάρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά, τα αιτήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αφορούν την χρηματοδότηση και ρευστότητά τους, το γενναίο κούρεμα και τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό και τις τραπεζικές υπερχρεώσεις, τις επιταγές, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την απαλλαγή των επαγγελματικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται ως μέσο εργασίας από τον ΕΝΦΙΑ, την κάλυψη παγίων δαπανών μέσω ειδικών προγραμμάτων επιχορήγησης και την επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας”.

ΟΕΒΕΜ: Ζητούμενο η επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατά τη δευτερολογία τοποθετήθηκε σε όλα τα ζητήματα, που έθεσαν οι συμμετέχοντες, επισήμανε πως είναι απαραίτητη η ενότητα και η κοινή δράση, και δεσμεύτηκε πως η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίζει να είναι δίπλα στους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους, και θα αγωνίζεται πάντα, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.

“Ευχή όλων είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα με υγεία και επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος