Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί επεκτάσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί επεκτάσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Βόλο

Επεκτάσεις του δικτύου ποδηλατοδρόμων, παρεμβάσεις, αλλά και λειτουργία συστήματος αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων στο Δήμο Βόλου, θα χρηματοδοτήσει με 6.371.566 ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο χρηματοδότησης όλων των προτάσεων που έχουν καταθέσει οι Δήμοι της Θεσσαλίας.

«Χρηματοδοτούμε όλες τις προτάσεις των Δήμων για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, γιατί  το ποδήλατο είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέσο αστικής μετακίνησης, με χαμηλό ενεργειακό και οικονομικό κόστος», δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, προσθέτοντας πως μέσω των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων (ΒΑΑ) του ΕΣΠΑ, χρηματοδοτείται ένα εκτεταμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα,  αλλά και σε  μήκος 13 χλμ στο  παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς, καθώς επίσης  και η προμήθεια κοινόχρηστων  συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων για τις ανάγκες των Δήμων, με πρόβλεψη και για άτομα με αναπηρίες.

Τα έργα που χρηματοδοτούνται στο Δήμο Βόλου είναι:

– Επέκταση  ποδηλατοδρόμων μήκους 6,5 χλμ. από την πλατεία Τελωνείου έως τις Αλυκές,  προϋπολογισμού 1.260.616 ευρώ.

– Επέκταση δικτύου πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, προϋπολογισμού 1.085.000,00 ευρώ, στις οδούς  Ογλ (από Ιάσονος έως Γαλλίας), Τοπάλη (από Αργοναυτών έως Δημητριάδος) και Μαυροκορδάτου (από Ιάσονος έως 28ης Οκτωβρίου).

-Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων  στον αστικό ιστό Βόλου – Νέας Ιωνίας, προϋπολογισμού 1.465.000 ευρώ. Έχει μήκος 7 χλμ και ενώνει τους βασικούς πόλους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας

-Επέκταση  δικτύου ποδηλατόδρομου στο  παραλιακό μέτωπο και τοπικές παρεμβάσεις κατά μήκος της διαδρομής, προϋπολογισμός 2.210.950 ευρώ

-Σύστημα αυτόματης διάθεσης 137 ποδηλάτων εκ των οποίων τα 3 για άτομα με αναπηρία,  42 ηλεκτρικά και  92 συμβατικά, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκαταλέγεται στις κορυφαίες bike friendly Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ποδηλατικού Χάρτη της Ελλάδας. Η Θεσσαλία διαθέτει 61,6 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, το μεγαλύτερο δίκτυο στη χώρα μετά την Αττική (83,5 χλμ) και την Δυτική Ελλάδα (62,1 χλμ) και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση πανελλαδικά στα μέτρα ποδηλατοδρόμου ανά κάτοικο (0,08) σε απόσταση  αναπνοής από τη Δυτική Ελλάδα (0,09).

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος