Σκιάθος: Προσποιήθηκαν τεχνικούς της Microsoft και αφαίρεσαν χρήματα από 72χρονο μέσω e banking

Σκιάθος: Προσποιήθηκαν τεχνικούς της Microsoft και αφαίρεσαν χρήματα από 72χρονο μέσω e banking

Δικογραφία σε βάρος δυο αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, σχηματίστηκε από το Α.Τ. Σκιάθου για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή, δηλαδή υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πιστωτικής κάρτας και κωδικών e-banking.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα 72χρονου κατοίκου Σκιάθου, το πρωί της Τρίτης 16/02/2021, επικοινώνησε μαζί του από άγνωστη τηλεφωνική σύνδεση σε τηλεφωνική σύνδεση της οικίας του, άγνωστη γυναίκα η οποία του συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Microsoft και μιλώντας του αγγλικά, τον σύνδεσε με κάποιον τεχνικό της εταιρείας ο οποίος του ζήτησε να ανοίξει τον υπολογιστή του για να πραγματοποιήσει έλεγχο ασφαλείας από ιούς, και έπειτα από κάποιες τεχνικές ενέργειες τον απενεργοποίησε μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης.

Όταν ενεργοποίησε εκ νέου τον υπολογιστή, διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένος και απαιτούνταν η χρήση κωδικού. Στη συνέχεια ο 72χρονος  τηλεφώνησε σε Τράπεζες που διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς με e-banking και ενημερώθηκε, ότι από τον λογαριασμό της μίας Τράπεζας μεταφέρθηκε χρηματικό ποσό 200 ευρώ στον λογαριασμό άλλης Τράπεζας, που διατηρεί ο ίδιος λογαριασμό, και από κει σε τράπεζα του Εξωτερικού, όπου οι δράστες ανέφεραν τον ίδιο ως δικαιούχο, γεγονός που όπως δήλωσε είναι ψευδές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος