Ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση νέα περιστατικά νεοπλασιών να διοχετεύονται σε γειτονικά νοσοκομεία εξέδωσε η Διοίκηση του «Αχχιλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα θα λυθεί μόνιμα με την επίτευξη τριών βασικών στόχων, που είναι η δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος, ο διορισμός ακόμη δύο ογκολόγων και η αύξηση του προϋπολογισμού στο φάρμακο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου αναφέρεται: «το Γ.Ν .Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» είναι ένα νοσοκομείο πλήρως ανεπτυγμένο, με πολλά απαιτητικά Τμήματα και Μονάδες με κλειστό προϋπολογισμό, για την κάλυψη όλων των αναγκών του. Η ορθολογική χρήση του υπάρχοντος προϋπολογισμού, μπορεί να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

Στη Μονάδα Χημειοθεραπείας υπηρετεί ένας ιατρός Ε/Α Παθολογικής Ογκολογίας και ένας Επικουρικός ιατρός ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας.
Η Μονάδα δουλεύει στο 145% των δυνατοτήτων της, όσον αφορά τον αριθμό των περιστατικών και το κόστος των χημειοθεραπειών, η οποία καλύπτει το 50% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης.
Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται υπέρμετρη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε επίπεδα που φτάνουν στο 50%, πάνω από το αναλογούν ποσό που έχουμε διαθέσιμο για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας και που με μαθηματική ακρίβεια θα αναλώσει το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων εις βάρος όλου του νοσοκομείου.
Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο τα νέα περιστατικά νεοπλασιών να διοχετεύονται προσωρινά σε όμορα νοσοκομεία μέχρι να ευοδωθούν οι τρείς παρακάτω βασικοί στόχοι που θα επιλύσουν μόνιμα το πρόβλημα
1. Δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος
2. Διορισμός δύο ακόμη ιατρών ειδικότητας Παθολογικής Ογκολογίας
3. Αύξηση Προϋπολογισμού για το φάρμακο
Επισημαίνεται ότι δεν διακόπτεται καμία από τις τρέχουσες θεραπείες και η λειτουργία της Μονάδας συνεχίζεται μέσα στα πλαίσια του υφιστάμενου προϋπολογισμού, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων ισομερώς».

Μοιράσου το άρθρο: