«Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοτική αρχή έχει αρχίσει προ πολλού. Και κανείς δεν μπορεί να ξαναβάλει την οδοντόπαστα στο σωληνάριο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», με αφορμή όσα αποκάλυψε χθες ο κ. Ξηρακιάς στη δίκη για το γάλα των εργαζομένων στον Δήμο και απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Η παράταξη, απαντώντας ταυτόχρονα και στη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, κάνει λόγο για θλιβερό πολιτικό κομπρεμί σε βάρος των εργαζομένων, που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια.

Αναφερόμενη στη δημοτική αρχή, η «Επιλογή Ευθύνης» επισημαίνει τα εξής:
«Εντάξει, πιάστηκαν που πιάστηκαν στα πράσα, αποκαλύφθηκε που αποκαλύφθηκε το θλιβερό παιγνίδι που έπαιξαν δύο ολόκληρα  χρόνια σε βάρος των εργαζομένων και η άθλια συναλλαγή τους με τη γνωστή συνδικαλιστική γραφειοκρατία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την κοινή, αρρωστημένη εμπάθειά τους κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να σκεφτούν μια πιο αξιοπρεπή δικαιολογία, αφού δεν είχαν το κουράγιο να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη;
Τι μας είπαν, λοιπόν, με την ένοχη ανακοίνωσή τους, με την οποία γελάει ο κάθε πικραμένος; Πως μπορεί μεν να  ανέλαβαν ως δημοτική αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αλλά τα έγγραφα που ήλθαν στον Δήμο στις 4 Νοεμβρίου 2014 τα παρέλαβε και τα πρωτοκόλλησε η προηγούμενη δημοτική αρχή (!), η οποία ήταν και υπεύθυνη να δώσει εντολή  στην οικονομική υπηρεσία (!) να καταβάλει την αξία του γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομένους. Οι ίδιοι απλώς απολάμβαναν την εξουσία και άφηναν τους προηγούμενους, οι οποίοι είχαν παραδώσει στις 31 Αυγούστου, να διοικούν τον Δήμο (!). Η γελοιότητα δεν έχει πια όρια.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στις 30-12-2013, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδώσει σε χρήμα την παροχή γάλακτος στους δικαιούχους του Δήμου και του ΔΟΕΑΠ-ΔηΠεΘε για το πρώτο εννεάμηνο του 2013, επειδή, για λόγους που δεν έχουν σχέση με την τότε δημοτική αρχή, δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε στις 7-2-2014 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει! Στις 26-3-2014, η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152. Η Ειδική Επιτροπή απέστειλε στον Δήμο, με ημερομηνία 30-10-2014, την ομόφωνη απόφασή της, με την οποία έκανε δεκτή την προσφυγή, δηλαδή ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης και επικύρωσε τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τη λειτουργία του πρωτοκόλλου του Δήμου, κάθε εισερχόμενο έγγραφο πρωτοκολλείται και χρεώνεται από την αρμόδια προϊσταμένη τουλάχιστον στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και στους καθ’ ύλην αρμόδιους της δημοτικής αρχής (και όχι στις αντιπολιτεύσεις). Το συγκεκριμένο, λοιπόν, έγγραφο, λόγω του περιεχομένου του, είχε χρεωθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Πέγιο, που είχε και την άμεση ευθύνη να μεριμνήσει για την υλοποίηση της απόφασης. Τους προκαλούμε να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα αντίγραφο του εγγράφου με τις χρεώσεις. Και τότε θα δούμε αν θα συνεχίσουν να κάνουν τους ανήξερους. Και βεβαίως θα δούμε αν θα βρεθεί κάποιος που θα έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, αφού, δύο χρόνια τώρα, κοροϊδεύουν συνειδητά τους εργαζομένους, αποκρύπτοντας παράνομα την απόφαση. Και την απέκρυψαν, διότι ήξεραν πως, αν τη μαθαίναμε, προφανώς και θα τη δημοσιοποιούσαμε, αφού θα ήταν η πιο ηχηρή απάντηση στους τόνους λάσπης που είχαν εκτοξεύσει εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής η ΔΑΣ-ΟΤΑ και η ΛΑΣ. Και φυσικά τόσο εμείς, όσο και πρωτίστως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα πιέζαμε για την υλοποίησή της, οπότε δεν θα υπήρχε αντικείμενο για τη δίκη σε βάρος του κ. Ξηρακιά. Μόνο που τελικά «λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο». Διότι ο κ. Ξηρακιάς, αναζητώντας στοιχεία για τη χθεσινή δίκη, ανακάλυψε, τη Δευτέρα, την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η «Επιλογή Ευθύνης», αναφερόμενη στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και τη ΛΑΣ, επισημαίνει τα εξής:
«Πέραν της τωρινής δημοτικής αρχής, οι μόνοι που προφανώς γνώριζαν την απόφαση είναι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο «βραχίονάς» της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της ΛΑΣ, αφού αυτοί κίνησαν όλη τη διαδικασία σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αναζητούσαν με κάθε τρόπο εκδίκηση. Διότι δεν συγχώρησαν ποτέ το ότι για πρώτη φορά προσέκρουσαν σε μια δημοτική αρχή που έβαζε το δημόσιο συμφέρον πάνω από τα προνόμια μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Τα οποία προνόμια, όπως αποδεικνύεται, η δημοτική αρχή Μπέου-Θεοδώρου αποκατέστησε στο ακέραιο. Έτσι εξηγείται και το θλιβερό πολιτικό κομπρεμί, που επισφραγίστηκε με την από κοινού πρωτοφανή και κατάφωρα παράνομη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να μην παράσχει ο Δήμος νομική στήριξη στον κ. Ξηρακιά. Τώρα που αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία, εμφανίζονται να κρατούν ντροπαλά ίσες, δήθεν, αποστάσεις από την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή, δηλαδή να κρατούν ίσες αποστάσεις από αυτούς που έλαβαν την απόφαση να πληρωθούν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι και από εκείνους που, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την απόφαση, όχι μόνο δεν την υλοποίησαν αλλά και την απέκρυψαν επί δύο ολόκληρα χρόνια!».

Μοιράσου το άρθρο: