Μέλη του Δημοκρατικού συλλόγου γυναικών και του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικώνν Ν. Μαγνησίας επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «ΜΟΖΑ» το περασμένο Σάββατο, όπου έκοψαν βασιλόπιτα. Τα δυο νομίσματα κέρδισαν δυο μικρά προσφυγόπουλα. Στα παιδιά ευχήθηκαν  καλή χρονιά με δύναμη και κουράγιο και τραγούδησαν μαζί τους ελληνικά τραγούδια. Επίσης μοίρασαν στα παιδιά μικροδωράκια και είδη ρουχισμού.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τους διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και το δικαίωμα των παιδιών τους στη μόρφωση. Κάλεσαν και τους ίδιους να μπουν στην πρώτη γραμμή και μαζί με τα ταξικά σωματεία να βάλουν φραγμό σε κάθε ρατσιστική φωνή και στάση και να διεκδικήσουν όλοι μαζί τα δικαιώματά τους που είναι κοινά σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους.
Οι πρόσφυγες τους ευχαρίστησαν που τους συμπαραστέκονται τόσο και παραβρέθηκαν στην υποδοχή των παιδιών τους στο σχολείο την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας.

Μοιράσου το άρθρο: