Απολογισμός πεπραγμένων για τη Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου

Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στον παραλιακό άξονα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, από την Γατζέα ως το Τρίκερι επιδιώκει η Δημοτική Αρχή Νοτίου Νοτίου Πηλίου, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προστασίας του Παγασητικού Κόλπου.

Στις διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά και στα πεπραγμένα της αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Νίκος Φορτούνας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, στις Μηλιές, το Σάββατο. Στις διεκδικήσεις της περιλαμβάνονται επίσης η δημιουργία και λειτουργία της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού και η δημιουργία καταδυτικού πάρκου.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό ο δήμαρχος είπε πως, με χρηστή διοίκηση, στη δεύτερη θητεία της δημοτικής αρχής ξεπεράστηκαν αντιξοότητες και ορισμένες υποθέσεις ατασθαλιών από το παρελθόν πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ανέφερε πως στον Δήμο λειτουργούν 17 Τοπικές Κοινότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων , ώστε αυτοί με τη σειρά τους να συμμετέχουν στα κοινά.
“Δεχθήκαμε κριτική δίκαιη και άλλοτε άδικη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φορτούνας, εκφράζοντας την πικρία του για μερίδα ΜΜΕ και δημοσιογράφων που – όπως είπε – δεν διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους με αποτέλεσμα να γράφουν ανακρίβειες. «Η σωστή ενημέρωση βοηθάει στη εδραίωση της δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως συγκρούστηκε με συμφέροντα , όπως π.χ. με τα λατομεία.
Για το Φράγμα Παναγιώτικο είπε πως γίνονται ενέργειες για να λάβει τέλος το πρόβλημα της διαρροής, ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία των τριών αλιευτικών καταφυγίων σε Αγία Κυριακή, Πλατανιά και Πάλτση, αλλά και στη δημιουργία μαρίνας.
Επίσης είπε πως δίνεται βάρος στη συντήρηση της υφιστάμενης αγροτικής οδοποιίας και στη διάνοιξη νέας , ενώ αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των σχολικών αιθουσών και στη λειτουργεία του σχολείου στα Καλά Νερά που είχε απενταχθεί και η δημοτική αρχή το επανένταξε και λειτουργεί.
Για το καταδυτικό πάρκο ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και κατήγγειλε την αντιπολίτευση που μπλόκαρε μια επένδυση με πολλά οφέλη για την περιοχή , αλλά δεσμεύτηκε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.
Ακόμη έκανε λόγο για μέγα λάθος που δεν προχώρησε η δημιουργία των σχολών Εμπορικού Ναυτικού , δεδομένου ότι οι σχολές στη Μηχανιώνα και στον Ασπρόπυργο έχουν ξεπεραστεί και η Μαγνησία διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές. Η πολιτική βούληση υπάρχει σημείωσε ο κ. Φορτούνας και πρόσθεσε ότι το έργο θα επιδιωχθεί να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.
Επιπλέον αναφέρθηκε στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά που διαθέτει η κάθε περιοχή του Δήμου και που συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό, αρχιτεκτονικό, ιστορικό, πολιτιστικό και καλαίσθητο κάδρο και τόνισε ότι η δημοτική αρχή στηρίζει την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή παραγωγή.
Ωστόσο κατήγγειλε τη στάση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που μπλόκαρε την επένδυση στον Αλατά , προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ που θα εξασφάλιζε στην περιοχή 300 θέσεις εργασίας και 700.000 ευρώ έσοδα στο Δήμο , αλλά και δουλειά στους ντόπιους παραγωγούς που θα προμήθευαν με τα προϊόντα τους την ξενοδοχειακή μονάδα κυπριακών συμφερόντων.
Επίσης επέκρινε τη στάση του δασάρχη Νικ. Ντίτορα που χαρακτήρισε την Πρασούδα δασική έκταση, ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν έγγραφα με τα οποία φαίνεται ότι η νησίδα ανήκει στην πρώην κοινότητα Τρικέρων και τόνισε: «Κάποιοι με τη στάση τους αναστέλλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη στην περιοχή».
Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου πρόσθεσε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί στο Δήμο Λιμενικό Ταμείο , ενώ αναφέρθηκε και στο αίτημα για παρεμβάσεις σε ζώνη αιγιαλού, τονίζοντας ότι Δήμος – Λιμενικό και Κτηματική Υπηρεσία μπορούν να γνωμοδοτούν για κάποια παρέμβαση και να μην παρατηρείται αυτός ο τραγέλαφο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος