Σημείο σκληρής αντιπαράθεσης αποτέλεσε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της απόδοσης σε χρήματα της αξίας του γάλατος που δεν δόθηκε στους εργαζόμενους που το δικαιούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν στα δικαστήρια που είχαν προσφύγει. Το θέμα ήλθε προς συζήτηση με αφορμή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να καλυφθεί το ποσό που πρέπει να δοθεί.

Έντονη κριτική δέχθηκε η επικεφαλής της “Επιλογής Ευθύνης” Νατάσσα Οικονόμου από την ομάδα της πλειοψηφίας και της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Μάλιστα η δημοτική αρχή κατηγόρησε την προηγούμενη ότι δεν την ενημέρωσε για το τι συνέβαινε με το θέμα του γάλατος και όπως τόνισε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θ. Θεοδώρου, “όταν ενημερωθήκαμε, ενώ αν θέλαμε μπορούσαμε να μη δώσουμε τα χρήματα γιατί πέρασε η προθεσμία του άρθρου 152, ήμασταν συνεπείς”.

Για “γελοίο σόου” έκανε λόγο η κ. Οικονόμου και επανέλαβε ότι η απόφαση με αποδέκτη τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Πέγιο έφτασε στο Δήμο στις 4-11-2014 και η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε δύο χρόνια να την εφαρμόσει. Επανέλαβε ότι δεν ήταν θέμα πολιτικής απόφασης να μην δοθεί το γάλα, αλλά υπήρχε υπηρεσιακά αδυναμία να υλοποιηθεί η απόφαση.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημ. Πέγιος είπε ότι για 2,5 χρόνια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έλυσε το πρόβλημα και η κ. Οικονόμου απάντησε ότι «26 μήνες μετά είναι αστείο αυτό που γίνεται. Κρύβετε την αδυναμία και την ανικανότητά σας».
Ιδιαίτερα επικριτικοί προς την κ. Οικονόμου ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοί της ΛΑΣ κ.κ. Α. Νάνος και Θ. Τσαλούχας. Ο τελευταίος ανέφερε ότι παράταξή του ξεκίνησε το θέμα, πηγαίνοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ κατηγόρησε την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Θάλεια Στάχτου, ότι δεν είχε αντίρρηση με ότι γινόταν και για το λόγο αυτό πήγε στο Δικαστήριο για να υποστηρίξει τον πρώην αντιδήμαρχο Ηλ. Ξηρακιά.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος κατηγόρησε την δημοτική αρχή Σκοτινιώτη, ότι προσπάθησε να καταργήσει το Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων, που προέβλεπε γάλα, εφόδια και εμβόλια και έκανε λόγο για ηθική δικαίωση ων εργαζόμενων.

Μοιράσου το άρθρο: