Βόλος: Πρόταση μαθητών για άντληση νερού με ηλιακή ενέργεια

Στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων σχολικών μονάδων, το 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού επέλεξε να ασχοληθεί με τις ήπιες μορφές ενέργειας και την αξιοποίησή τους.

Τα παιδιά ανέπτυξαν μία πρόταση για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για την άντληση νερού ύδρευσης και το γέμισμα ενός ταμιευτήρα. Τη μακέτα του έργου παρουσίασαν στο δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη ο οποός ήδη αναζητά χρηματοδότηση μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού και επικεφαλής το προγράμματος Χρήστος Καλλές, “στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τις ήπιες μορφές ενέργειας, και την αξιοποίησή τους”. Στον Αλμυρό όπως ανέφερε, υπάρχει μία πηγή από την οποία πηγάζει νερό με 7ph, νερό κατάλληλο για άρδευση. “Σκεφθήκαμε ότι την ηλιακή ενέργεια να την μετατρέψεουμε σε ηλεκτρική και με αυτή να αντλούμε το νερό από πηγές και να το οδηγούμε σε μια λιμνοδεξαμενή για να ποτίζονται αγροτικές καλλιέργειες”.

Ήδη την πρόταση, συνοδευόμενη και από μακέτα, τα παιδιά και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί κ.κ. Χρ. Καλές και η γεωλόγος κα Κωνσταντινίδη, παρουσίασαν στο δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη, συνοδευόμενη από μία εντυπωσιακή μακέτα. “Εκτιμούμε ότι θα μπορούν να αντληθούν μεγάλες ποσότητες νερού με την ενέργεια αυτή, αλλά ο δήμος επιθυμεί για την ώρα να προχωρήσει στο γέμισμα μιας μικρής δεξαμενής” ανέφερε ο κ. Καλλές. Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν 27 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου, κυρίως όμως από την τρίτη τάξη, χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν η κάθε μία με διαφορετικές αρμοδιότητες για την διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος