Βόλος: 1.876 υποψήφιοι στην “αρένα” των πανελλαδικών

1876 θα είναι οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων στην Μαγνησία, οι οποίες ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑ.Λ. και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕ.Λ. Εξ αυτών, οι 1518 είναι φετινοί μαθητές και οι 358 απόφοιτοι άλλων ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα από τον πρόεδρο και τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Διεύθυνσης Β’ Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ.κ. Σωκράτη Σαβελίδη (διευθυντή Δευτεροβάθμιας), Αρετή Τζανετοπούλου (δ/ντρια Μουσικού Σχολείου) και Παρασκευή Λοντρίδου (δ/ντρια 1ου ΓΕΛ), οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια ανέρχονται σε 1467 (1170 φετινοί μαθητές και 297 απόφοιτοι) και από τα Επαγγελματικά Λύκεια σε 409 (348 φετινοί και 61 απόφοιτοι).

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Σαβελίδης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την διεξαγωγή των εξετάσεων. Θα λειτουργήσουν 22 εξεταστικά κέντρα, τα οποία έχουν ήδη στελεχωθεί από τους εκπαιδευτικούς, είτε ως μέλη Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων, είτε ως επιτηρητές.

«Οι υποψήφιοι, μετά από κοπιαστική προετοιμασία 12 και πλέον ετών, θα επιχειρήσουν να διαβούν το κατώφλι μιας νέας εκπαιδευτικής διαδρομής, ενός νέου κόσμου γνώσης και πνεύματος. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις σηματοδοτούν μια αφετηρία κατάκτησης στόχων ζωής για ένα πλήθος νέων παιδιών της πατρίδας μας. Αυτά τα παιδιά έχουν ήδη καταβάλει ιδιαίτερα έντονη προσπάθεια και έχουν μοχθήσει για να προετοιμαστούν ώστε να επιχειρήσουν την πραγμάτωση των προσδοκιών και των ονείρων τους» τόνισε ο κ. Σαβελίδη, προσθέτοντας πως αυτά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι ο δρόμος της επιτυχίας στη ζωή ταυτίζεται με το δρόμο της αρετής, της προσπάθειας, της υπομονής και της επιμονής.

«Ο δρόμος αυτός δεν περνά απαραίτητα μέσα από τις Πανελλαδικές, αλλά εφόσον χαράχτηκε έτσι από αυτούς, τους συνιστούμε να οπλιστούν με ηρεμία και νηφαλιότητα, να έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να είναι ψύχραιμοι ώστε να τον διαβούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της κ. Τζανετοπούλου, η οποία χαρακτήρισε καίρια την διαδικασία των εξετάσεων, όχι μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ι μαθητές πρέπει να έχουν υπόψη τους πως, οι εξετάσεις αυτές ναι μεν, θα τους οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, την ζωή ωστόσο, θα την κατακτήσουν μόνοι τους.

Η κ. Λοντρίδου τέλος, αφού δήλωσε πως σε όλη αυτή την σκληρή – όπως την χαρακτήρισε – διαδικασία, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών τους, στηρίζοντάς τους ψυχολογικά, συνέστησε και στους γονείς να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το άγχος τους και να μην το μεταδίδουν στα παιδιά.

Μεταξύ δε, των χρηστικών συμβουλών που έδωσε προς τα παιδιά (να είναι συνεπείς στην προσέλευσή τους, στις 8 π.μ. κ.λ.π), επέστησε την προσοχή τους στο θέμα των κινητών τηλεφώνων, λέγοντας πως απαγορεύεται ρητά να τα έχουν μαζί τους – έστω και απενεργοποιημένα – καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει ακόμη και μηδενισμό του γραπτού. Στην περίπτωση, όπως είπε, που κάποιο παιδί φέρει κινητό, πρέπει να το παραδώσει σε κάποιο από τα μέλη της Λυκειακής Εξεταστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί σε κάθε σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος