Απέρριψε το Πρωτοδικείο Βόλου την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της Πορταριάς για το άνοιγμα των κοινόχρηστων βρυσών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αίτηση απορρίφθηκε καθώς
δεν δικαιολογούνταν ο λόγος του κατεπείγοντος.
Να σημειωθεί ότι η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων έχει προσδιοριστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

Δήλωση της δημοτικής αρχής

Αναμενόμενη, με βάση τη νομιμότητα και την κοινή λογική, ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, με την απόρριψη της αίτησης, από μια ομάδα κατοίκων της Πορταριάς, για έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της απόφασης να σφραγιστεί ένας αριθμός από τις δημόσιες βρύσες της περιοχής, για την αποφυγή υπερκατανάλωσης και του φαινομένου της λειψυδρίας, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως ακόμα μια δικαίωση της Δημοτικής Αρχής και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Βόλου, όπως η ΔΕΥΑΜΒ, να διοικούν τηρώντας απαρέγκλιτα και χωρίς εκπτώσεις θεμελιώδεις αρχές του Δικαίου και της Δημοκρατίας, που επιτάσσουν την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου, έναντι των προσωπικών και ιδιοτελών συμφερόντων και ιδιαίτερα της εξυπηρέτησης «ημετέρων», όπως συνέβαινε μέχρι το Μάιο του 2014.

Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους όσοι ωθούμενοι από ίδιο όφελος, ή υποκινούμενοι από γνωστά πολιτικά κέντρα, επιχειρούν να καλλιεργούν κλίμα διενέξεων και αντιπαραθέσεων, ότι η τακτική τους αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Η δική μας Δημοτική Αρχή έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση να αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, να μην υποκύπτει σε πιέσεις και εκβιασμούς και να διοικεί με αντικειμενικότητα και με αρχή την ισονομία έναντι των πολιτών.

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι αδικούνται, αλλά ας καταλάβουν ότι η δική μας θεώρηση αφορά το σύνολο των αναγκών του Δήμου, που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, και όχι αυτές μιας ομάδας σε μια περιοχή.

Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, εμάς επέλεξε και εμπιστεύθηκε ο λαός του Βόλου για να αντιμετωπίσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και εμείς καθημερινά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην τον διαψεύσουμε. Ας συνεργαστούν, λοιπόν, μαζί μας σε κλίμα συναίνεσης και διαλόγου, προκειμένου να αναζητήσουμε και να δρομολογήσουμε από κοινού τις βέλτιστες λύσεις για όλους

Μοιράσου το άρθρο: