Εντός της ημέρας ή μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της προσωρινής διαταγής επί του αιτήματος των κατοίκων της Πορταριάς για το άνοιγμα των κοινόχρηστων βρυσών, μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά της ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία θα συζητηθούν στις 13 Οκτωβρίου.

Στα δικαστήρια του Βόλου προσήλθαν σήμερα αρκετοί κάτοικοι της Πορταριάς ενώ στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος, το δικαστήριο εξέτασε δύο μάρτυρες, έναν από κάθε πλευρά. Ειδικότερα, ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Αντ. Ξηρός αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΜΒ αλλά και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και εξήγησε ότι αρχικά οι βρύσες σφραγίστηκαν λόγω του μικροβιακού φορτίου στο νερό ενώ πλέον αυτό γίνεται για λόγους λειψυδρίας και υπερκατανάλωσης.

Κάτοικοι της Πορταριάς, συγκεντρώθηκαν σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου, ενώ εξετάστηκαν δύο μάρτυρες, ένας από κάθε πλευράς.
Τους κατοίκους της Πορταριάς εκπροσώπησε το μέλος της επιτροπής κατοίκων Αριστείδης Φραγκουδάκης ο οποίος υποστήριξε ότι οι κοινόχρηστες βρύσες εξυπηρετούν τον κόσμο και τους επισκέπτες. Τόνισε ότι εκεί που έκλεισαν οι βρύσες τα πλατάνια έχουν κιτρινίσει και φαίνονται άρρωστα. Ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατό να υπάρξει συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΜΒ, η οποία ακόμη δεν τους έχει απαντήσεις σε γραπτό αίτημά τους να ενημερωθούν για το λόγο σφράγισης των κοινόχρηστων βρυσών.
Σε ερώτηση, γιατί συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μεταβαίνει στην περιοχή συνοδεία αστυνομίας, ο κ. Φραγκουδάκης εκτίμησε ότι γίνεται καθαρά για εκφοβισμό των κατοίκων, κι όπως είπε «Η Πορταριά είναι ένα ήσυχο μέρος. Οι επισκέπτες έχουν αναστατωθεί με όλα αυτά που γίνονται». Επέμεινε ότι η χλωρίωση του νερού στην ουσία «σκεπάζει» την αιτία του προβλήματος και ότι η πηγή είναι καθαρή ενώ είναι ανάγκη να καθαρίζεται το δίκτυο.
Εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ εξετάστηκε ο υπάλληλος κ. Γιαννακούλας ο οποίος προβαίνει και στις δειγματοληψίες του νερού ο οποίος αφού εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται, υπενθύμισε ότι και στο παρελθόν το νερό χλωριώνονταν και οι διακοπές στη χλωρίωσή του πρόσφατα, οφείλονται στο γεγονός ότι κάποιοι κατέστρεφαν τους χλωριωτές.
 Επίσης ανέφερε ότι οι δειγματοληψίες γίνονται περιμετρικά του δικτύου και του κέντρου, σε τρία σημεία(Κεντρική Πλατεία, Ξενοδοχείο Ξενία και Βενζινάδικο Βενελάβας), ωστόσο δεν γνώριζε να απαντήσει, ούτε πότε έκανε ο ίδιος δειγματοληψίες στην περιοχή, ούτε αν το νερό της Πορταριάς τώρα είναι επιβαρυμένο μικροβιακά.
Η συνήγορος των κατοίκων, επισήμανε ότι το νερό ανήκει σε όλους.  «Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τη γλώσσα και το λεξιλόγιο της ΔΕΥΑΜΒ. Οι κάτοικοι θα ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα. Δεν το κάνουμε μόνο για την Πορταριά, αλλά για όλο το Δήμο Βόλου, γιατί η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο διαχειριστής του δικτύου ύδρευσης και ο εισπρακτικός μηχανισμός για την άρδευση. Βέβαια αυτό τελεί σε εκκρεμοδικία, καθώς οι κάτοικοι του Πηλίου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δε θα πρέπει να υπάρχει κενό σε κανέναν έλεγχο».

Μοιράσου το άρθρο: