Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην πλατεία της Πορταριάς μεταξύ κατοίκων και συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ που με εντολή του προέδρου της επιχείρησης,  πήγε να σφραγίσει κοινόχρηστες βρύσες, στο πλαίσιο εξοικονόμησης νερού.

Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και δεν επιτρέπουν στο συνεργείο να κάνει τη δουλειά του. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βλαχούτσος που αυτή την ώρα (11:45) βρίσκεται στην πλατεία, «ήλθαν να σφραγίσουν τις κοινόχρηστες βρύσες, χωρίς να ενημερώσουν κανένα. Το Τοπικό Συμβούλιο δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Από τις 22 βρύσες που λειτουργούν εδώ και 40 χρόνια, θέλουν να αφήσουν μόνο δύο, μάλλον για εξοικονόμηση νερού. Αυτό είναι εντελώς ανεύθυνο και απαράδεκτο. Από αυτές τις βρύσες παίρνουν πολίτες νερό από πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ το νερό που τρέχει στα αυλάκια χρησιμοποιείται για την άρδευση των κήπων τους. Επιπλέον εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας και συντηρείται όλο αυτό το πράσινο στο χωριό», εξήγησε ο κ. Βλαχούτσος.

Σημειώνεται ότι το συνεργείο είχε προλάβει να σφραγίσει 12 κοινόχρηστες βρύσες, πριν γίνει αντιληπτό από τους κατοίκους.

Μοιράσου το άρθρο: