Με λίγο προσωπικό λειτουργεί σήμερα το κατάστημα της αλυσίδας σουπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, που βρίσκεται στη 2ας Νοεμβρίου, όπου γίνεται η συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα, λόγω της 24ωρης σημερινής απεργίας. Οι συγκεντρωμένοι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αναρτήσει πανό, ενώ τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζουν και οι εμποροϋπάλληλοι. Πάντως, τα περισσότερα καταστήματα της αλυσίδας σήμερα υπολειτουργούν ή είναι κλειστά.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία αναφέρεται ότι είναι κωμικοτραγική η κατάσταση με τα διάφορα «έναντι» των 50 και 100 € και  οι περιβόητες «διαβεβαιώσεις» της Εταιρείας ότι «όλα θα πάνε καλά-κάντε λιγάκι υπομονή» συνεχίζονται, ενώ τα μαγαζιά συνεχίζουν να παραμένουν άδεια από εμπορεύματα και πελάτες.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι δεν  εφησυχάζουν. Οι σχεδιασμοί του Μαρινόπουλου για μειώσεις προσωπικού, περικοπές μισθών, κλείσιμο καταστημάτων και τη λεγόμενη «εξυγίανση» με ή χωρίς «επενδυτή» δεν θα μείνουν αναπάντητα, αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα που τονίζει ότι την Παρασκευή 8 Ιουλίου έγινε το πρώτο βήμα, όταν οι εργαζόμενοι αψήφησαν την τρομοκρατία και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στη μεγάλη συγκέντρωση στο Βαρδάρη που εξελίχθηκε σε πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Τέλος, η Διοίκηση  του Συνδέσμου εμποροϋπαλλήλων & ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας  εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και εργαζόμενες των σούπερ-μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ. Όπως αναφέρουν, η απελπιστική κατάσταση, η ανασφάλεια, το αδιέξοδο και το φάσμα της απόλυσης σε 13.500 εργαζόμενους, είναι αιτία ξεσηκωμού και αγώνα για να σταματήσει πια η πολιτική που οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερη ανεργία, σε ολοένα και μεγαλύτερα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

 

Μοιράσου το άρθρο: