Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, στην πόλη του Βόλου. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησε πολύς κόσμος, στην παραλία της πόλης. Για πρώτη φορά πάντως, δεν παρέλασαν οι ανάπηροι πολέμου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις περικοπές των συντάξεών τους, όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων, κ. Θανάσης Κωτσός.

parelasi3

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της παρέλασης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος δήλωσε πως η 28η Οκτωβρίου είναι μια γιορτή ενότητας και μια γιορτή που μας θυμίζει ότι όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε θαύματα.
«Σε αυτή την κρίσιμη εποχή που γύρω μας υπάρχει φωτιά πολέμου, το μόνο που έχει καθένας από εμάς να κάνει για την πατρίδα μας είναι να κρατήσουμε την ενότητα του λαού μας. Από την πλευρά της εκκλησίας θα συνεχίσουμε να το κηρύττουμε. Η ενότητα δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν πραγματικά ελεύθερο λαό. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους» τόνισε ο κ. Ιγνάτιος, προσθέτοντας με νόημα ότι για την Ελλάδα και του ορθόδοξους Έλληνες δεν αλλάζει ποτέ η σύνδεση της Εκκλησίας και του Κράτους, κάτι – όπως είπε – που το συνειδητοποιούν όλοι.

parelasi10

Για τις σχέσεις Κράτους- Εκκλησίας μίλησε και η υφυπουργός Μεταφορών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, εκτιμώντας πως βρίσκονται σε καλή φάση.
«Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας. Τιμούμε τους προγόνους μας και εκείνους τους ήρωες που με υψηλή πίστη στις αξίες και στα ιδανικά της πατρίδας, με ανδρεία και με θάρρος είπαν το ηρωικό «όχι» και αντιστάθηκαν σε κάθε έννοια βίας και ναζισμού» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, συμπληρώνοντας ότι σήμερα που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι, οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι για να μην επιτρέψουν ποτέ σε κανέναν να αμφισβητήσει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

parelasi12

Σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η υφυπουργός δήλωσε:
«Έγινε μια προσπάθεια για να μπει ένα τέλος στην ανομία που επικρατούσε επί 27 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο. Βγήκε η απόφαση που είναι δεσμευτική αλλά από εκεί και πέρα δικαιούμαστε να την κρίνουμε και προχωρούμε στον αγώνα και την προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τη Δευτέρα δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία στην αξιωματική αντιπολίτευση και στα άλλα κόμματα να πράξουν το καθήκον τους για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Διαφορετικά, όπως έχει αναγγελθεί, θα είναι έτοιμη η νομοθετική πρωτοβουλία έτσι ώστε κάτω από προϋποθέσεις να δοθούν προσωρινές άδειες. Το τζάμπα και η ανοχή τελείωσε, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. Σε αυτά η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη».

parelasi14

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Μπουκώρος επισήμανε – μεταξύ άλλων – πως τους βασικούς λόγους για τος οποίους οι Έλληνες δημιούργησαν το έπος του 1940 ήταν η εθνική ενότητα και το γεγονός ότι όλοι προσέτρεξαν στο προσκλητήριο της πατρίδας.
«Σήμερα δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διαταράξει την εθνική ενότητα των Ελλήνων» είπε και πρόσθεσε πως η νεολαία του Βόλου με τη σημερινή παρέλαση και την παρέλαση των στρατευμένων νιάτων έστειλε το μήνυμα πως ο ελληνισμός διαθέτει τις αναγκαίες δυνάμεις για να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και τους ενδεχόμενους κινδύνους.

parelasi15

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδίνη τέλος, δήλωσε πως οι χαρούμενες φυσιογνωμίες των παιδιών έδωσαν το μήνυμα της λεβεντιάς, της αυτοπεποίθησης, της εθνικής αυτογνωσίας.
«Θα πρέπει οι επετειακές ημέρες σαν τη σημερινή να γίνονται δίαυλοι μετάδοσης μηνυμάτων χαράς, συνεργασίας, ομόνοιας, ειρήνης και πάνω από όλα δημοκρατίας» τόνισε η κ. Κολυνδίνη, προσθέτοντας ότι οι ημέρες αυτές πρέπει να χάσουν τον εθιμοτυπικό τους χαρακτήρα και να αποκτήσουν μηνύματα ουσίας που θα μεταλαμπαδεύσουν αρχές στις νέες γενιές.

Μοιράσου το άρθρο: