Κι άλλες κοινόχρηστες βρύσες σε δημοτικές περιφερειακές ενότητες προτίθεται να κλείσει η ΔΕΥΑΜΒ έπειτα από διαβούλευση με τα τοπικά συμβούλια. Αυτό έγινε γνωστό στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Απ. Γαλάτης, τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ζήτημα με τις βρύσες στην Πορταριά, όπου υπάρχουν γύρω στις 32-33 κοινόχρηστες βρύσες, αλλά όχι μόνο στην Πορταριά. Αφού γνωστοποίησε ότι πλέον το νερό στην Πορταριά σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις είναι πεντακάθαρο, ανέφερε ότι δεν γίνεται ο κάθε ιδιώτης να έχει τη δική του βρύση. «Θα επιλέξουμε όσες συμφωνήσουμε με το τοπικό συμβούλιο και οι υπόλοιπες θα κλείσουν για πάντα, γιατί είναι μεγάλη κατανάλωση. Θα γίνει για όλες τις κοινόχρηστες βρύσες. Για όλες θα γίνει μελέτη κι έλεγχος. Κάποιες θα μείνουν ανοιχτές και κάποιες θα κλείσουν. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαλάτης.

Σε ερώτηση που έθεσε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, σχετικά με το πως χρησιμοποιούνταν οι επιπλέον βρύσες στην Πορταριά, ο κ. Γαλάτης απάντησε ότι ο κάθε πικραμένος την χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετεί ίδιον όφελος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θα μείνουν 10 βρύσες, που αποτυπώνουν το πηλιορίτικο χρώμα στην περιοχή, οι άλλες όμως  θα κλείσουν. Σε οποιαδήποτε απόφαση, η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κάνει πίσω. «Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι την Επιχείρηση και τον Δήμο Βόλου, την διοικούμε εμείς κι εμείς αποφασίζουμε μέχρι το 2019», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, συμφώνησε να γίνει αυτό, ωστόσο ζήτησε, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη, να έρθει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Κλείνοντας ο κ. Γαλάτης, διευκρίνισε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και τοπικούς παράγοντες κι όπως είπε ότι πουν οι τοπικοί παράγοντες θα γίνει. Μάλιστα, φέροντας ως παράδειγμα την Πορταριά αναφέρθηκε στην κοινόχρηστη βρύση που βρίσκεται στο προαύλιο του χώρου που αναπτύσσει τις δραστηριότητές της η επιχείρηση της κ. Κρίτσα, συμπληρώνοντας ότι «αν θέλει η κ. Κρίτσα να βάλει υδρόμετρο και να αφήσει τη βρύση να τρέχει».
Επιπλέον, εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της μελέτης για τη δυνατότητα υδρομαστεύων, με τον κ. Κουτσιφέλη να εκφράζει επιφυλάξεις αν το αίτημα έχει κάποια χρησιμότητα. Όπως είπε «εγώ νόμιζα ότι υπήρχαν υδρομαστευμένες πηγές, αλλά με την έννοια της μελέτης δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητά της, καθώς μπορεί να εγκριθεί μεν δαπάνη, αλλά από τη μελέτη να προκύψει ότι δεν υπήρχε τέτοια δυνατότητα».
Τέλος,  εγκρίθηκε η παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «Σύνδεσης δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγριάς με ΕΕΛ ΔΕΥΑΜΒ έως την 30 Σεπτεμβρίου».

Μοιράσου το άρθρο: