Βόλος: Ψήφισμα στήριξης του Β. Πολυμέρη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εξέδωσε η Κομητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις δυσφημιστικές και συκοφαντικές επιθέσεις της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” στον ιστορικό Βόγλη Πολυμέρη.

Το ομόφωνο ψήφισμα

O Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πολυμέρης Βόγλης βρέθηκε στο επίκεντρο διαδοχικών δυσφημιστικών και συκοφαντικών επιθέσεων από την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”. Ο συνάδελφος είναι ένας έγκριτος ιστορικός, με σημαντικό έργο που χαίρει της αναγνώρισης της επιστημονικής κοινότητας των ιστορικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το ήθος και η προσφορά του είναι γνωστά στους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας που προσβάλλουν τον κ. Πολυμέρη Βόγλη ως επιστήμονα και πανεπιστημιακό καθηγητή και υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο χάρη στο μόχθο όλων των μελών της κοινότητάς του έχει καταξιωθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ