Συνάντηση με τον νέο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίο Δραμητινό, είχε η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη την Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Κατά την συνάντηση ετέθησαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ζήτημα των ατομικών συμβάσεων εργασίας για θέματα σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα σαφές νομικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την σύναψη ατομικών συμβάσεων για τα εν λόγω θέματα, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα που αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους τομείς.

Ακόμη, η Υφυπουργός συζήτησε με τον κ. Δραμητινό για τα υπό ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου την ενημέρωσε ότι τα προτεινόμενα έργα αποτελούν βασικές προτεραιότητες, οι οποίες όταν υλοποιηθούν, θα διευρύνουν και θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχει το Νοσοκομείο Βόλου προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά είναι η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ΜΕΘ, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος, η δημιουργία υβριδικού χειρουργείου και η δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Επίσης, στη συνάντηση αναφέρθηκε και το ζήτημα μετατάξεων προσωπικού στο Νοσοκομείο του Βόλου μέσω της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, διαπιστώθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη να πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξάνθο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη, κατά την οποία θα παρίσταται και η Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν και να  προωθηθούν τα εν λόγω θέματα.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί για την αρχή της επόμενης εβδομάδας συνάντηση της Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνας Χρυσοβελώνη με τον Σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου.

 

Μοιράσου το άρθρο: