????????????????????????????????????

Εποικοδομητική συνάντηση για τα θέματα που αφορούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποίησαν μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Δ.Σ. του συλλόγου, με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν τα νέα μέτρα, οι εγκύκλιοι, αλλά και οι προτάσεις του Υπ. Παιδείας, αναφορικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, ενώ αναλύθηκαν τα όποια προβλήματα προκύπτουν, από την εφαρμογή τους.

Όπως διαπιστώθηκε, προκύπτει πρόβλημα εξαρχής στη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων, από τις συνεχείς μεταβολές στη λειτουργία των σχολείων που δεν γνωστοποιούνται σωστά και επαρκώς.

Αναφορικά με την απόφαση λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου, με το νέο σύστημα, προκύπτουν προβλήματα, τόσο με τις καλυπτόμενες θέσεις των εκπαιδευτικών που τίθενται πλέον εν αμφιβόλω , όσο και με τη σωστή λειτουργία του προγράμματος, που τελικά δεν φαίνεται να εξυπηρετεί πλήρως τους γονείς.

«Πλήγμα» θα αποτελέσει για τους γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα αναπηρίας, η μείωση των ωρών της «παράλληλης στήριξης», καθώς διαφάνηκε ότι το Υπουργείο, θεωρεί πως τα παιδιά μπορούν να υποστηριχθούν στα δημόσια σχολεία και από ιδιώτες ειδικούς!

Η αλλαγή επίσης των προϋποθέσεων εγγραφής στα νηπιαγωγεία, επισημάνθηκε ότι ίσως επιφέρει προβλήματα λειτουργίας, κυρίως στα πιο απομακρυσμένα σχολεία, παρά το γεγονός, ότι θα πρέπει να υποστηριχθεί όχι μόνο η νομοθετημένη υποχρεωτικότητα του νηπιαγωγείου, αλλά και η θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν, ήταν και η κοινή διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης – συζήτησης, παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση, επί των νέων δεδομένων στη λειτουργία των σχολείων.

Μοιράσου το άρθρο: