«Εγώ για να μπω σε κυβέρνηση, θα πρέπει να μην υπάρχει bonus εδρών» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, από την Ζαγορά όπου συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, απαντώντας έτσι, σε δηλώσεις και φήμες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, ότι επίκειται συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτά τα bonus που δίνονται για να σχηματίζονται κυβερνήσεις, μου θυμίζουν φασιστικές νοοτροπίες» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Λεβέντης και καταφέρθηκε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί δεν ψήφισαν στη Βουλή την απλή αναλογική που θα έβαζε τέλος στο σύστημα αυτό.

Όπως είπε δε, » οι τρεις τους έχουν κάνει συνωμοσία για να ρίξουν την κυβέρνηση, ψηφίζοντας τα ίδια νομοσχέδια στη Βουλή», ενώ χαρακτήρισε δώρο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ότι δεν πέρασε ο νόμος για την απλή αναλογική, αφού αυτός θα ωφεληθεί από τις 50 έδρες bonus που θα συνεχίσει να δίνεται στο πρώτο κόμμα.

Δεν απέκλεισε δε, να πάμε σύντομα σε εκλογές, ενώ θεώρησε πιθανό, ο πρωθυπουργός να «παίξει» το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης, αφού η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, θα κληθεί να υλοποιήσει μια σειρά σκληρών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και θα επωμιστεί σύντομα, τεράστιο πολιτικό κόστος, με αποτέλεσμα, σε νέες εκλογές που θα γίνουν, να υπερισχύσει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη παραίτηση του εκπροσώπου τύπου του κόμματός του, κ. Καλλιάνου και στις αιχμηρές δηλώσεις που έκανε για την λειτουργία της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως ζητήσει συγνώμη, θα τον δεχθεί και πάλι στο κόμμα γιατί … έχει μεγάλη καρδιά».

Μοιράσου το άρθρο: