Ε. Χιωτέλλη: “Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις θέσεις μας και η δημοτική αρχή του κ. Μηταράκη”

Ε. Χιωτέλλη: “Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις θέσεις μας και η δημοτική αρχή του κ. Μηταράκη”

Στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής  Προσφυγικού, Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην οποία συμμετέχει μαζί με τον δήμαρχο Στρατή Κύτελη, αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης “Με Πυξίδα τον Πολίτη”, Εριφύλη Χιωτέλλη.

“Στη κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε, όσον αφορά τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία «υπερδομής» στο νησί, πιστεύω πως με τη συμμετοχή μας σ’ αυτή την επιτροπή έχουμε μια πολλή καλή ευκαιρία να συζητήσουμε και να θέσουμε τα αιτήματά μας σε πανελλαδικό επίπεδο”, τόνιζε η κ. Χιωτέλλη.

Συγκεκριμένα η κ. Χιωτέλλη ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής, “πως ο κ. Μηταράκης έχει πρόθεση να δημιουργήσει στο Δήμο Μυτιλήνης νέα δομή 3.000 ατόμων όπως λέει εκείνος, 5.000 κατά το μνημόνιο που έχει υπογραφεί με την ΕΕ και 6.000 σύμφωνα με την προκήρυξη που ανέβηκε στη Διαύγεια για την σίτιση των προσφύγων. Τον ενημέρωσα επίσης πως στον τόπο μου ανησυχούμε πως από μέρα σε μέρα θα αρχίσουν οι εργασίες για αυτή τη δομή, και επειδή ακόμα και ο αριθμός των 3000 είναι διπλάσιος από τον αριθμό που ως επιτροπή εκτιμήσαμε πως πρέπει να φιλοξενείται στο νησί, πρότεινα να ζητηθεί από τον κ. Μηταράκη το πάγωμα αυτών των εξελίξεων έως ότου ολοκληρωθούν οι συζητήσεις. Ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημα αυτό και δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στον κ. Μηταράκη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση σας ενημερώνω για να δείτε και μόνοι σας πόσο κατώτερη των περιστάσεων αποδεικνύεται η Δημοτική αρχή στη διαχείριση του προσφυγικού για τον τόπο μας. Πόσο υποτελής και δεσμευμένη στις κομματικές επιταγές και στα σχέδια του Μηταράκη.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής Προσφυγικού, Μεταναστευτικού και Κρίσεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε. Δ.Ε.) οι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν, ανήκουν στην πλειοψηφία τους στον ίδιο πολιτικό χώρο που ανήκει και η Δημοτική Αρχή του κ. Κύτελλη. Τόνισαν όμως πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να διεκδικεί και αρθρώνει το δικό της αυτόνομο λόγο και ρόλο. Θα διεκδικήσουν από τον κ. Μηταράκη την αποσυμφόρηση των νησιών την ύπαρξη ΚΥΤ στα νησιά 1000-1500 ατόμων. Την ίδια στιγμή που η Δημοτική αρχή του κ. Κύτελλη υιοθετεί την πρόταση Μηταράκη και βάζει «κόκκινες γραμμές» στα 3000 άτομα. Τα συμπεράσματα δικά σας”.

 

 

The post Ε. Χιωτέλλη: “Η ΚΕΔΕ στηρίζει τις θέσεις μας και η δημοτική αρχή του κ. Μηταράκη” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος