Οκτώ σωματεία στηρίζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Λήμνου

Οκτώ σωματεία στηρίζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Λήμνου

Ανακοίνωση στήριξης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου εξέδωσαν και υπογράφουν οκτώ εργατικά σωματεία και σύλλογοι του νησιού, με αφορμή την καταγγελία του Σωματείου για τρομοκρατική συμπεριφορά ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων σε βάρος εργαζομένων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων Λήμνου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Λήμνου και το Σωματείο Συνταξιούχων Λήμνου.

Στην ανακοίνωση τονίζουν: “Με αφορμή την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που άσκησε ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων σε εργαζόμενους, τα παραπάνω υπογράφοντα σωματεία, στηρίζουμε όλες τις δράσεις και τις ενέργειες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου που κάνει για να προφυλάξει τα μέλη του από την όποια εργοδοτική αυθαιρεσία, εκμετάλλευση και αυταρχισμό.  Κάποιοι χτυπούν το σωματείο για να είναι ελεύθεροι να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους εργαζόμενους. Όμως να ξέρουν ότι δεν θα πετύχουν τους στόχους τους. Πάντα θα βρίσκουν την ενωμένη, αγωνιστική, συνδικαλιστική δράση απέναντί τους”.

The post Οκτώ σωματεία στηρίζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Λήμνου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος