Την από κοινού ενεργοποίηση της ρήτρας διετούς ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης της ΒΙΑΛ για τη φιλοξενία του κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη Χίο, ζητά από το Δήμαρχο με επιστολή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ο Δημήτρης Βίτσας, ενόψει της λήξης της σύμβασης, στις 7 Ιανουαρίου του 2019, αφού ευχαριστεί το Δήμο Χίου και τους κατοίκους για την τριετή παραχώρηση του χώρου, σημειώνει ότι «μολονότι… ο όγκος των (προσφυγικών και μεταναστευτικών) ροών σε σχέση με τις αρχές του 2016 έχει μειωθεί σημαντικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι υπαρκτό».
Τονίζοντας ότι γνωρίζει τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής, σημειώνει ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να συζητήσει για «ανταποδοτικά μέτρα προς το Δήμο, όπως χρέωση ενοικίου, επιπλέον αναγκαία έργα και ενίσχυση των πέριξ οικισμών και των κατοίκων τους.
Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να τεθεί το θέμα, αλλά η εισήγηση του Δημάρχου πρόκειται να είναι η «απόρριψη της αιτήσεως του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για διετή παράταση της παραχώρησης του ακινήτου της ΒΙΑΛ».

Vitsas_epistoli_idatografima_gia_VIAL-15nOV18 (2)
Vitsas_APANTISI_DIMARXOU_gia_paratassi_VIAL_16Nov18

Μοιράσου το άρθρο: