Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιείται από το πρωί επιχείρηση ελέγχου στο Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής της ΒΙΑΛ στη Χίο.


Το γεγονός ότι το σαββατοκύριακο είχαμε έξαρση των περιστατικών βίας μεταξύ προσφύγων και μεταναστών· που οδήγησαν και σε 11 συλλήψεις, φαίνεται ότι έκανε αναγκαίο τον έλεγχο των εγγράφων, που σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται σε ήρεμο κλίμα.
Συν το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων- μεταναστών φαίνεται να αγγίζει τα 1800 άτομα, πολύ περισσότερα από τα 1274 άτομα που όρισε τον περασμένο Φεβρουάριο ως ανώτατο αριθμό ανθρώπων που θα φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής και Καταγραφής προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ, με προσωρινή διαταγή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε ότι αφορά τα συμβάντα του σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τα σχετικά αστυνομικά δελτία, η αστυνομία προχώρησε σε 11 συνολικά συλλήψεις από 4 διαφορετικά περιστατικά.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο έφηβοι, ηλικίας 16 και 18 ετών, που κατηγορούνται για το αδίκημα της κοινής ειρήνης, αφού είχαν εμπλοκή σε καυγά που σημειώθηκε πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής · όπου και τραυματίστηκε ένας 25χρονος.
Επίσης συνελήφθησαν 3 ακόμα άτομα, ηλικίας 19, 21 και 28 ετών γιατί κατείχαν ο μεν πρώτος ένα μεταλλικό δοκό και οι δεύτεροι ξύλινα κοντάρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν σαν όπλα.
Το Σάββατο συνελήφθησαν ακόμα 5 άτομα, ηλικίας 20 έως 38 ετών, αφού με αυτοσχέδιους λοστούς τραυμάτισαν 4 άτομα στο χώρο της ΒΙΑΛ και τέλος βραδινές ώρες Σαββάτου συνελήφθη 37χρονος γιατί επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 29χρονο.

Μοιράσου το άρθρο: