670 περίπου αιτούντες άσυλο βρίσκονται αυτή την περίοδο στον καταυλισμό της Σούδας, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε στους δημοτικούς συμβούλους ο Δήμαρχος Χίου, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 19ης Ιουλίου.

Ο Μανώλης Βουρνούς ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για το περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε το πρωί της 19ης Ιουλίου 2017, μεταξύ του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και των δύο Βουλευτών της Χίου, αναφορικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Καραμανής, είχαν επίσης συνάντηση με κλιμάκιο της DG Home.
Στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι «Έγινε σαφές στα στελέχη που επισκέφθηκαν το νησί ότι ο Δήμος Χίου εμμένει στη θέση του για το κλείσιμο της Σούδας. Ο Δήμαρχος εξήγησε στα στελέχη, ότι αυτό το οποίο έχει προκριθεί από τους φορείς και την κοινωνία της Χίου είναι η θέση στο «18». Επίσης, ανέφερε στον εκπρόσωπο ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά εκεί και της δομής της ΒΙ.ΑΛ.».

Ο κ. Βουρνούς τόνισε στο σώμα ότι εφόσον ο χώρος υπάρχει και η χρηματοδότηση έχει ανευρεθεί, είναι πλέον καιρός το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει τις δικαιολογίες και να ανταποκριθεί στο αίτημα του Δήμου Χίου και στις ανάγκες των δημοτών!

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο: