«Ο Δήμος Χίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρώτη ένταξη έργου στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που αφορά την πόλη της Χίου και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου.
Το συνολικό σχέδιο που εντάχθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από τη Διαχειριστική Αρχή, έχει προϋπολογισμό 8,5 εκ. ευρώ με ρεαλιστική δυνατότητα σημαντικής αύξησης του, και περιλαμβάνει μια σειρά έργων που θα μετατρέψουν τη ζωή στην πόλη μας καλύτερη, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προσβασιμότητα για όλες τις κοινωνικές ομάδες», σημειώνει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Δήμος Χίου.
Σε πρώτη φάση εντάχθηκε και οδηγείται προς δημοπράτηση η πράξη «Ολοκληρωμένο Σύστημα οργάνωσης, διαχείρισης και ελέγχου της κυκλοφορίας και της στάθμευσης της πόλης της Χίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βορείου Αιγαίου, προϋπολογισμού 1.545.502,75 ευρώ.
Με την έγκριση του έργου αυτού, ο Δήμος Χίου προχωρά στη δημιουργία και τον επανασχεδιασμό των αστικών υπαίθριων χώρων, καθώς επίσης και στη συμπλήρωση του υπάρχοντος δικτύου πεζοδρόμων και πεζοδρομίων και στο σχεδιασμό νέων, ώστε να προκύψει ένα εμπλουτισμένο δίκτυο κίνησης πεζών.
Το έργο αποτελείται από τρεις άξονες, τη δημιουργία κτηρίου και λειτουργία κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας (ΚΕΔΙΚΥΣ), την ανάπλαση του πεζόδρομου της Πολυχρονοπούλου, της πλατείας Καλαμάρη και της ευρύτερης περιοχής των οδών Βενιζέλου, Ροΐδου, Ράλλη και Αρχέρμου.
Επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών υπαίθριων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων που λειτουργούν στις οδούς Ράμνης και Αεροπόρου Ροδοκανάκη (περιοχή Φάρκαινας). Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρακολούθησης της στάθμευσης και ενημέρωσης των οδηγών για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.
«Τέλος, αξίζει να δοθούν ευχαριστήρια στις Υπηρεσίες του Δήμου που εκπόνησαν τις μελέτες για την ωρίμανση του έργου και σε όλους όσους εργάστηκαν για την ένταξή του», καταλήγει ο Δήμος Χίου.

Μοιράσου το άρθρο: