Ο δήμος Ικαρίας με νέο του έγγραφο προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου επανέρχεται στο θέμα επικινδυνότητας στο σημείου που βρίσκεται το γεφύρι στην έξοδο του οικισμού Νας προς Κάλαμο και τονίζει «καθώς ο επερχόμενος χειμώνας για μια ακόμα φορά επιτείνει την αγωνία της κοινωνίας μας για το σοβαρό ενδεχόμενο δυστυχήματος στον ποταμό του Χάλαρη όπου δεν υπάρχει γεφύρι.
Ο όγκος των νερών στο σημείο αυτό μπορεί να παρασύρει ακόμα και βαρύ όχημα (φορτηγό αυτοκίνητο) κατά την διάρκεια μιας βροχόπτωσης ή και μετά από αυτή με ότι αυτό συνεπάγεται για τους επιβαίνοντες.
Η περάτωση του μεγαλύτερου μέρους (πάνω από το 90%) του δρόμου Νας – Κάλαμος, έχει ήδη αυξήσει κατά πολύ την κίνηση των οχημάτων προς και από τα χωριά της Τ. Κ. Καρκιναγρίου.
Η προτεραιότητα κατασκευής του γεφυριού (του τελευταίου και στο μεγαλύτερο ποτάμι της Ικαρίας) στα πλαίσια του παραπάνω έργου είναι κατά την άποψή μας απόλυτη.
Παρακαλούμε τέλος να μας ενημερώσετε για το προβλεπόμενο τελικό πλάτος του δρόμου του εν λόγω έργου στο πέταλο του Να εκατέρωθεν του ποταμού Χάλαρη μήκους περίπου 950 μέτρων.
Σε αναμονή των απαντήσεων και κυρίως των ενεργειών σας».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Μοιράσου το άρθρο: