Σεισμική δόνηση εντάσεως 4,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:27 σήμερα  τα ξημερώματα στα μικρασιατικά παράλια βόρεια της Λέσβου σε εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων, όπως ανακοινώθηκε από το γεωδυναμικό ινστιντούτο μετά την ανάλυση όλων των δεδομένων. 

Η δόνηση έγινε αντιληπτή σε ολόκληρο το νησί , ιδιαίτερα στο Βόρειο τμήμα, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Η σεισμικότητα συνεχίζεται με φθίνουσα πορεία στην περιοχή.

Όπως είχε σημειώσει  ο καθηγητής φυσικής Γεωγραφίας Νίκος Ζούρος σε άρθρο του πριν από λίγες μέρες «η ακολουθία κορυφώθηκε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου με τρεις ισχυρές δονήσεις που ξεπερνούσαν τα 5,1 R. Περισσότερες από 1400 δονήσεις είχαν καταγραφεί το διάστημα από 15/1 έως 15/2 από τον σεισμογόνο χώρο της Τρωάδας που συνεχίζει να βρίσκεται σε σεισμική διέγερση.  Πολλές από αυτές ξεπέρασαν τα 4,5 ρίχτερ … Οι σεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να γίνονται αντιληπτές, αλλά πλέον μειώνονται τόσο σε μέγεθος όσο και σε συχνότητα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα της σταδιακής εκτόνωσης της σεισμικής διέγερσης».

Εν τω μεταξύ με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου και τη σωστή αντίδραση σε περίπτωση σεισμού, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υλοποιεί ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Φυσικές διεργασίες στον πλανήτη μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σεισμούς».

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο: