Πάνω από 4 εκατομμύρια ΕΥΡΩ έχουν έρθει σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες μέσω του Υπ. Εσωτερικών κατά την περίοδο 2015-2018, τονίζει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
«Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σημαντικό και ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν είναι το ύψος των χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την περίοδο 2015-2018.
Ειδικότερα για τα νησιά που υπάγονται στην περιφερειακή ενότητα Χίου (Χίο, Ψαρά, Οινούσσες),το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης για την συγκεκριμένη περίοδο ξεπερνάει τα 4 εκατομμύρια ευρώ (4.161.336,05€), ποσό το οποίο είναι και το υψηλότερο μεταξύ των τριών περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Το μεγαλύτερο τμήμα – άνω των 3 εκατομμυρίων – αυτού του συνολικού ποσού για τη Χίο αφορά έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Φιλόδημος, κάτι που πιστοποιεί τον κομβικό ρόλο αυτού του νέου προγράμματος για την περιφερειακή και νησιωτική ανάπτυξη», τονίζεται στο δελτίο τύπου του κ. Μιχαηλίδη.

Μοιράσου το άρθρο: