Παραμένει  μέχρι το τέλος του χρόνου ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σε λίγες μέρες λίστα με 9 νησιά στα οποία καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ θα ανακοινώσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν θα διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στους νομούς Λέσβου Χίου και Σάμου και η εξομοίωση των συντελεστών θα αφορά τα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο και Σίφνο.

Το θέμα συζητήθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου όπου τονίστηκε ότι διεκδίκηση πρέπει να είναι η παραμονή των μειωμένων συντελεστών μόνιμα και όχι προσωρινά  ενώ σήμερα το απόγευμα για το ίδιο θέμα  συνεδριάζει εκτάκτως και το περιφερειακό συμβούλιο.

Σύμφωνα πάντως με την ισχύουσα νομοθεσία, από την 1η Ιουνίου 2016 ο μειωμένος ΦΠΑ 16% για τα λιγότερο τουριστικά ανεπτυγμένα νησιά καταργείται και ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές.  Εξαιρούνται της κατάργησης και παραμένουν σε ισχύ έως την 31.12.2016 οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές Φ.Π.Α. για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά.

Ανακοινώσεις πάντως θα γίνουν μετά την αξιολόγηση και αφού το κουαρτέτο εγκρίνει τη λίστα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Μοιράσου το άρθρο: