Ξάνθη: Γλυκές αλχημείες

Ζαχαροπλάστες με όνομα και παράδοση στο χώρο της παρασκευής γλυκών, ένωσαν τις δυνάμεις και έβαλαν πλώρη για το βιβλίο Γκίνες παρασκευάζοντας μια καριόκα Γίγας, βάρους 383 κιλών. Χθες με την ίδια μαεστρία την τεμάχισαν σε μικρά κομμάτια και την κέρασαν στους χιλιάδες επισκέπτες της «2η Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης 2016».

«Ίσως να το είχαμε κάποιοι από εμάς μύχιο πόθο ή να τον φανταζόμασταν, καταφέραμε, με την συνδρομή όλων, να το κάνουμε πράξη » δηλώνει ο Στέλιος Αρσενίου, ζαχαροπλάστης σημειώνοντας ότι η προσπάθεια συνεχίζεται. Επόμενο βήμα, η ενημέρωση της βραζιλιάνικης αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και η ενημέρωση μέσω δήμου Ξάνθης του Ρίου. «Δρομολογούνται εξελίξεις που θα μας αφήσουν όλους άφωνους» δηλώνει ο ακούραστος ζαχαροπλάστης που βρέθηκε κι εκείνος στο πλευρό των 25 ζαχαροπλαστών, από δώδεκα συνολικά ξανθιώτικες επιχειρήσεις, που πήραν μέρος στο γλυκό… εγχείρημα.
«Ήταν πολύ εύκολο να συντονιστούμε. Κάθε ένας είχε δίπλα του τη δική του ομάδα κι έκανε τα δικά του

βήματα» εξηγεί ο κος Αρσενίου αναφερόμενος στις διαδικασίες της παρασκευής της καριόκας Γίγας σημειώνοντας «στην Ξάνθη γεννήθηκε ένας καινούργιος αστερισμός, ο αστερισμός της καριόκας». Σύμφωνα με τον κ. Αρσενίου το επόμενο βήμα των ζαχαροπλαστών της Ξάνθης θα είναι να προσπαθήσουν από κοινού να κάνουν την καριόκα ολυμπιακό γλυκό. Μια προσπάθεια που θα κριθεί στην Ολυμπία, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Άλλωστε, όπως σημειώνει ο κος Αρσενίου, «οι κάτοικοι του Ρίο, οι γνωστοί μας Καριόκας, δεν πρέπει να μείνουν χωρίς καριόκες».
Φώτο: Οι ζαχαροπλάστες της Ξάνθης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος