«Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα», από τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο

«Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα», από τον Δημοτικό Κινητό ΚινηματογράφοΤην ταινία «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα», του Lars Kraume που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, προβάλει απόψε στις 9.30 στο χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου στο Ζαβλάνι, ο«Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος» του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης συνθέτει ένα δυνατό και συγκροτημένο πορτρέτο ενός γενναίου ανθρώπου και του αγώνα του για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

Γερμανία, 1957. Ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ έχει σημαντικά στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης των SS και «αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος» Αδόλφος Άιχμαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μαζικές απελάσεις των Εβραίων, φέρεται να κρύβεται στο Μπουένος Άιρες. Ο Μπάουερ, ο οποίος είναι ο ίδιος Εβραίος, έχει προσπαθήσει να οδηγήσει στο δικαστήριο τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, μετά την επιστροφή του από την εξορία στη Δανία. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, λόγω της έντονης αποφασιστικότητας της Γερμανίας να καταστείλει το σκοτεινό παρελθόν της. Εξαιτίας της δυσπιστίας του στο γερμανικό σύστημα δικαιοσύνης, ο Φριτς Μπάουερ έρχεται σε επαφή με τη Μοσάντ, το Ινστιτούτο Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ, διαπράττοντας προδοσία. Ο Μπάουερ δεν ζητά εκδίκηση για το Ολοκαύτωμα, αλλά τον απασχολεί βαθιά το μέλλον της Γερμανίας.

Γερμανία, 2015

Παραγωγή: Τόμας Κούφους

Σκηνοθεσία: Λαρς Κράουμε

Σενάριο: Ολιβιέ Γκουέζ, Λαρς Κράουμε

Φωτογραφία: Γιενς Χάραντ

Μοντάζ: Μπάρμπαρα Γκίες

Πρωταγωνιστούν: Μπούργκχαρτ Κλάουσνερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Σεμπάστιαν Μπλόμπεργκ, Λίλιθ Στάνγκενμπεργκ

Διάρκεια: 105’

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος