Την Ζάκυνθο επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπου άκουσε τα προβλήματα, τα παράπονα και τα αιτήματα τους, κυρίως σε ότι αφορά το θέμα του τουρισμού που έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την υγειονομική κρίση.

Ο κ. Τσίπρας, ζήτησε από όλους να ενεργοποιηθούν στο πλαίσιο ενός ενιαίου μετώπου, προκειμένου να πιέσουν για την εξεύρεση λύσεων, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινωνική μέριμνα και να γίνουν δράσεις αλληλεγγύης για όλους τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, πολλοί από τους οποίους, θα παραμείνουν άνεργοι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αφού αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο, δεν θα λειτουργήσουν.

Ασκώντας κριτική στην κυβερνητική πολιτική είπε, πως, εκτός όλων των άλλων, δεν έχει σχέδιο για τον τουρισμό και θέλοντας να τονίσει το πολιτικό μήνυμα της περιοδείας του, εστίασε στις ανάγκες των νησιωτικών περιοχών, όπως η Ζάκυνθος, που θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή μιας ισόρροπης πολιτικής ώστε να αντιμετωπιστούν, όσο αυτό είναι εφικτό, οι αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες από την πανδημία και άρα απαιτείται άμεση και ουσιαστική στήριξη των περιοχών αυτών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στην γειτονική Κεφαλονιά όπου αύριο θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων.

Μοιράσου το άρθρο: