Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ζακύνθου εκφράζει την αγωνία της για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς και ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους φορείς να τηρηθούν αυστηρά, σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνει ο ΕΟΔΥ, όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής για τη λειτουργία των σχολείων και την προστασία ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού.

Στην επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, στο Δήμο Ζακύνθου, και στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ζακύνθου, σημειώνει: «Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν είναι όλα έτοιμα για να λειτουργήσουν σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρηθούν για να προστατευτούν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και το υπόλοιπο προσωπικό από τον Covid 19. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους στους εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους σε περιπτώσεις συγχρωτισμού».

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ζακύνθου ζητά:
-Πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες.
-Περιορισμό στον αριθμό των μαθητών σε 15 ανά τμήμα, με σκοπό την τήρηση της φυσικής απόστασης.
-Διαχωρισμός των πολυάριθμων τμημάτων και εξασφάλιση χώρων, όπου υπάρχει δυνατότητα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σχολικές αίθουσες και να επαναλειτουργήσουν αίθουσες που παραμένουν κενές.
-Διαφορετική ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, όπως και διαλειμμάτων, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
-Αυστηρή καθαριότητα των σχολικών κτηρίων με προϋπόθεση την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας από την Δημοτική Αρχή Ζακύνθου, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που θα έχει την ευθύνη όλες τις ώρες λειτουργίας του σχολείου.
-Απολύμανση και συντήρηση των κλιματιστικών, όπου υπάρχουν.
-Έλεγχος και συντήρηση των νιπτήρων και τουαλετών καθώς και εγκατάσταση επιπλέον όπου κρίνεται απαραίτητο.
-Απολύμανση και μυοκτονία στους εξωτερικούς χώρους των σχολικών κτηρίων.
-Προμήθεια των σχολείων με τα απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, σαπούνι απορρυπαντικά) για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
-Μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία στα οποία δεν θα υπάρχουν άλλοι επιβάτες και θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
-Πλάνο διενέργειας ελέγχου ανίχνευσης του ιού για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Μοιράσου το άρθρο: