Εκπαιδευτικοί κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. διαμαρτυρόμενες για την πολιτική των μηδενικών διορισμών στην Εκπαίδευση και το καθεστώς εργασίας των αναπληρωτών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μείωση μαθητών ανά τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ και αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, διεκδικεί το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, καλώντας όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου.

Μεταξύ άλλων το συνδικαλιστικό όργανο επισημαίνει:
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.
Δε μειώνουν τον αριθμό μαθητών στις τάξεις.
Σε πολλά σχολεία υπάρχουν ελλείψεις στην καθαριότητα. Παρά την ηρωική προσπάθεια των καθαριστριών/ών είναι πρακτικά αδύνατον να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα οι οδηγίες είναι συγκεχυμένες. Μοριακά τεστ δεν πραγματοποιούνται με ευθύνη του κράτους.
Δεν έχει παρθεί κανένα επιπλέον μέτρο για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα σχολικά λεωφορεία.
Η κυβέρνηση επιμένει στην απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική επιλογή της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος μέσα από τη σχολική τάξη που έχει καταδικαστεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Φωτο αρχείου:ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: