Σε ύφεση είναι οι διάσπαρτες πύρινες εστίες γύρω και ανάμεσα στους οικισμούς Λουρδάτα και Βλαχάτα Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, όπου τουρίστες και κάτοικοι επιστρέφουν σε καταλύματα και σπίτια μετά την προληπτική εκκένωση.

Στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν εθελοντές, οχήματα ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, εκκενώθηκαν 10 κτίρια και 200 τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή.

Πλέον κάτοικοι και τουρίστες επιστρέφουν σε σπίτια και καταλύματα, καθώς η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη μετά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ενισχύθηκαν τις τελευταίες ώρες, αν και τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Νωρίτερα οι κάτοικοι είδαν τις φλόγες να περνούν από τις αυλές των σπιτιών και να φτάνουν μέχρι την παραλία.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ Σ. Νέγκας από την ΕΡΤ Ζακύνθου όλοι μιλούν για εμπρησμό, καθώς ξέσπασαν τα ξημερώματα ταυτόχρονα φωτιές σε τέσσερα σημεία ανάμεσα και γύρω από τους οικισμούς Λουρδάτα και Βλαχάτα.

Σημαντικότερες ζημιές εντοπίζονται στο δίκτυο της ΔΕΗ στη μέση τάση, κάηκε μια μικρή αποθήκη, ενώ ένας κάτοικος στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί με το αυτοκίνητό του έπεσε σε μάντρα, χωρίς να τραυματιστεί.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: