Με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα», νυν Δήμαρχος και ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες αυτό-διοικητικές εκλογές, Κώστας Δρακονταειδής, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:

«Στο Δήμο μας μετά τις επόμενες εκλογές τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Σ΄ ένα εντελώς νέο αυτοδιοικητικό τοπίο θα κληθούν άτομα και συλλογικότητες να επιδείξουν ωριμότητα, εμπειρία και τόλμη.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο προσαρμογής, όπου θα δοκιμαστούν ιδέες, συμπεριφορές, προκαταλήψεις και κουλτούρες, όπου η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη μέγιστη συνεννόηση. Αρκεί αυτή η συνεννόηση να παράγει όφελος για τους πολλούς.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η εφαρμογή της απλής αναλογικής, ως το δημοκρατικότερο εκλογικό σύστημα αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης, απαιτεί απόρριψη της σκοπιμότητας, ειλικρινή διάλογο, μέγιστη συναίνεση, ουσιαστική σύνθεση απόψεων, επίδειξη πολιτικής σοβαρότητας.

Το έχουμε αποδείξει:
● Στις καθημερινές επαφές και το διάλογο με τους πολίτες, στις ατέλειωτες συζητήσεις πολλών δεκάδων συνελεύσεων σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
● Στις συνεχείς συζητήσεις με θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς, με επαγγελματικά σωματεία, πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους και κοινωνικές ομάδες.
● Στις καθιερωμένες, συχνές συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων για ενημέρωση και συζήτηση όλων των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον Δήμο μας.
● Με τον εξαντλητικό διάλογο και την προσπάθεια για μέγιστη σύνθεση απόψεων στο κυρίαρχο όργανο, αυτό του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα αυτής της λειτουργίας είναι ότι στη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής δημιουργήθηκε, ακόμη και σε ζητήματα μείζονος σημασίας, μια μεγάλη πλειοψηφία η οποία «άντεξε» στο χρόνο, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Μας ακολουθούν: το οικονομικό νοικοκύρεμα που έχει γίνει στο Δήμο μας, τα μικρά ή μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτά που δημοπρατούνται τώρα, όσα σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες, καθώς επίσης και στο συνολικότερο έργο της δημοτικής αρχής σε όλους τους τομείς.

Θεωρώντας ότι έχουμε αφήσει θετική σφραγίδα από την παρουσία μας στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και την τοπική κοινωνία, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα συμμετέχουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ».

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι η δική μου παρουσία, ως επικεφαλής, θα αποτελεί την εγγύηση για τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας προόδου του τόπου μας».

φωτο στο κέντρο ο Δήμαρχος Κ.Δρακονταειδής

Μοιράσου το άρθρο: