Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με ανακοίνωσή της «τη στυγνή δολοφονία του συμπατριώτη μας 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη, από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Υόρκη» και εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του.

«Η δολοφονία αυτή έγινε με εκτεταμένη χρήση όπλου ηλεκτρικής εκκένωσης (taser). Αφού οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού που διέμενε με τη μητέρα και την αδερφή του, τον συνέλαβαν εντελώς αναιτιολόγητα, του πέρασαν χειροπέδες και τον χτύπησαν επανειλημμένα με το taser, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και αργότερα κατά τη μεταφορά του να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Η νέα δολοφονία στις ΗΠΑ ενός παιδιού μεταναστών από την Ελλάδα, εργαζόμενου, που ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή, ορφανού από παιδί, με αδερφή που έπασχε από σύνδρομο Down και φρόντιζε ο ίδιος, αποκαλύπτει, για μια ακόμη φορά το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού στη μητρόπολή του», επισημαίνει η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του αμερικάνικου λαού ενάντια στις αντιλαϊκές κατασταλτικές πολιτικές. Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα για την απόδοση δικαιοσύνης και η προοπτική ενός μέλλοντος από και για τους λαούς. Τέλος, απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Ζαπάντη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων» καταλήγει.

Μοιράσου το άρθρο: