Εισήγηση για το θέμα του χερσαίου τμήματος του «Ναυαγίου» επρόκειτο να καταθέσει ο δήμαρχος Ζακύνθου στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά δεν προχώρησε σε κανονική συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας -εν μέσω καταγγελιών και επιστολών συνδυασμών της αντιπολίτευσης για μη εφαρμογή συγκεκριμένης απόφασης του σώματος για την ασφαλή λειτουργία του πλατώματος στην περιοχή. Στην εισήγηση, ο δήμαρχος, Νικήτας Αρετάκης, ο οποίος με αφορμή αυτή την εξέλιξη, με δήλωσή του στην τοπική ΕΡΤ, υποστήριξε ότι σκοπίμως δεν έγινε η συνεδρίαση και ότι η αντιπολίτευση θέλει να τον οδηγήσει σε παραίτηση, αλλά δε θα το κάνει, αναφέρει για το ζήτημα του «Ναυαγίου» ότι:

«Μετά την απόρριψη από το Δ.Σ. της εγκριθείσας από το Υπουργείο Τουρισμού μελέτης του Δήμου δια την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου η κατάσταση που επικρατεί στο Ναυάγιο είναι άκρως επικίνδυνη δια την ασφάλεια των επισκεπτών και έχει προκαλέσει εισαγγελικές παρεμβάσεις.
Κατόπιν τούτου προτείνεται η άμεση λήψη απαραίτητων μέτρων δια την ασφάλεια των επισκεπτών και πυροπροστασίας της περιοχής και συγκεκριμένα ως κάτωθι:
1)Ελεγχόμενη είσοδος αυτοκινήτων στο πλάτωμα του Ναυαγίου ώστε να είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα σταθμεύουν στο πλάτωμα με τους οδηγούς και τα υπόλοιπα να ευρίσκονται σε περιοχή που υφίστανται οδοί διαφυγής.
2)Υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου οι οποίοι θα φροντίζουν την καθαριότητα της περιοχής και θα δίνουν οδηγίες στους επισκέπτες για την δυνατότητα που έχουν στην ασφαλή φωτογράφιση και περιήγηση της περιοχής.
3)Τοποθέτηση Δεξαμενών ήδη υπάρχει στον ΦοΔΣΑ δεξαμενή αποξηλωθείσα από υδροφόρα, παραμονή μονίμως μικρού πυροσβεστικού οχήματος του Δήμου και οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις επικίνδυνες ημέρες υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά προστασία της περιοχής είτε από εθελοντές είτε από προσωπικό του Δήμου δια πρόληψη πυρκαγιάς.
4)Να ληφθεί οποιοδήποτε άλλο μέσο απαιτηθεί μελλοντικά δια την ασφαλή προσέγγιση των επισκεπτών.
5)Να γίνει μελέτη οδού διαφυγής από το πλάτωμα, της παραλίας έως το σημείο συνάντησης των διεξόδων από Αναφωνήτρια και Βολίμες.»

Να σημειωθεί ότι την εισήγησή του, ο κ.Αρετάκης, την κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Ζακύνθου, καθώς κλήθηκε να καταθέσει για τη μη ασφαλή λειτουργία του χερσαίου τμήματος του «Ναυαγίου».

Μοιράσου το άρθρο: