«Παρέδωσα εχθές στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας μέρος μιας σημαντικής δωρεάς του Δήμου Πειραιά για την υγειονομική ενίσχυση του νομού μας» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης Παναγής Καππάτος.

Ειδικότερα, παραδόθηκαν 16 ειδικές ασπίδες (μάσκες προσώπου) τρισδιάστατης εκτύπωσης για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Έχουν ήδη παραδοθεί οι ασπίδες προστασίας που αντιστοιχούν στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης.

Όπως διευκρινίζει ο κ.Καππάτος, συνολικά δωρίσθηκαν 31 ειδικές ασπίδες στο νομό μας, οι οποίες κατανεμήθηκαν ως εξής: Νοσοκομείο Αργοστολίου: 8-Νοσοκομείο Ληξουρίου: 8-Κέντρο Υγείας Σάμης: 7-Κέντρο Υγείας Ιθάκης: 8.

Επίσης, αναφέρει ότι, οι ασπίδες τρισδιάστατης εκτύπωσης ενισχύουν το έργο των επαγγελματιών υγείας καθώς καλύπτουν όλο το πρόσωπο, έχουν εργονομικό σχεδιασμό και είναι επαναχρησιμοποιούμενες μετά την κατάλληλη απολύμανση.

Προσθέτει πως η κατασκευή τους γίνεται από το κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά.

«Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά για αυτή τη δωρεά το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη από τον οποίο ζήτησα μέρος της παραγωγής του «Blue Lab» να δοθεί στο νομό μας στο πλαίσιο και των δεσμών που δένουν τον Πειραιά με τα νησιά μας», επισημαίνει.

«Τέλος, θερμές ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά κ. Δημήτριο Καρύδη και στον συμπατριώτη μας από την Ιθάκη, ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γεράσιμο Αγγελετάκη, ο οποίος συνέβαλε στην άμεση διεκπεραίωση του αιτήματος ενίσχυσης των δομών υγείας του νομού μας με ασπίδες προστασίας», συμπληρώνει ο κ.Καππάτος.

Φωτο: Voutospress.gr

Μοιράσου το άρθρο: