Το Ενετικό Κάστρο της Ζακύνθου παίρνει θέση στα σχέδια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για έργα στερέωσης αλλά και ανάδειξής του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Κατερίνα Μοθωναίου, επισκέφθηκε το ιστορικό μνημείο το οποίο είναι σε επικίνδυνη κατάσταση και παρέλαβε το τεχνικό δελτίο ύψους 60.000 ευρώ, προκειμένου να υποβληθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η εκπόνηση μελέτης που αφορά στην στερέωση και αποκατάσταση της μεγάλης Ενετικής πυριτιδαποθήκης, αλλά και των κτιρίων των φυλακών που βρίσκονται μέσα στο Φρούριο και διασώζονται μέχρι σήμερα.

Μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την σύνταξη της μελέτης, με την Περιφέρεια ως φορέα χρηματοδότησης και το Υπουργείο Πολιτισμού ως φορέα υλοποίησης, θα ακολουθήσει η υποβολή πρότασης για την χρηματοδότηση του έργου καθιστώντας το προσβάσιμο σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Η Περιφέρεια αναφέρει, ότι με συνεχή παρακολούθηση και συνεργασία, τόσο με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Πολιτισμού, Κατερίνα Μοθωναίου, έφεραν εις πέρας τις διαδικασίες που απαιτούνται.

“Τα Κάστρα των Επτανήσων εκφράζουν την ιστορική ταυτότητά μας και προσδίδουν ξεχωριστή αξία στον σημερινό πολιτισμικό πλούτο” δήλωσε η Περιφερειάρχης.

«Το Κάστρο της Ζακύνθου έχει επείγουσα ανάγκη στερέωσης και ανάδειξης. Είναι απόλυτα εγκαταλελειμμένο. Αν αυτό το Κάστρο υπήρχε σε άλλο μεσογειακό κράτος, θα είχε διασωθεί, θα είχε απορροφήσει εκατομμύρια κοινοτικών κονδυλίων και θα είχε δημιουργήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον», δήλωσε η κα. Μοθωναίου.

Μοιράσου το άρθρο: