Συνάντηση εργασίας -σύμφωνα με σχετική ενημέρωση- είχε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με τους εκπροσώπους των Δήμων, φορέων και πνευματικών Ιδρυμάτων, καθώς και μελετητές της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

«Η Επτανήσια πολιτικός ενημέρωσε για την στήριξη που θα παράσχει η Περιφέρεια σε τοπικές δράσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες της για την ανάδειξη της κοινής ιστορικής διαδρομής των Επτανήσων από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου, η οποία έλαβε χώρα στις Εχινάδες νήσους της Κεφαλληνίας, έως την προετοιμασία της ελληνικής Επανάστασης, την υποστήριξη και συμμετοχή στον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων, την υποδοχή φιλελλήνων όπως του Λόρδου Μπάιρον, και την συγκρότηση του ελληνικού κράτους στην συνέχεια», επισημαίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η περιφερειάρχης επισκέφθηκε και τη Μουσειακή Συλλογή του Κοργιαλένειου Ιδρύματος και υποσχέθηκε την αναζήτηση λύσεων για την κατάλληλη στέγαση και επισκεψιμότητα των θησαυρών που περιλαμβάνει και οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε συνθήκες απαράδεκτες λόγω ελλείψεως δυνατοτήτων μετεγκατάστασης.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, επίσης, επισκέφθηκε μαζί με τον Μητροπολίτη Κεφαλονιάς Δημήτριο, τον αντιδήμαρχο και πρ. δήμαρχο Κεφαλονιάς Γιώργο Τσιλιμιδό, τους αντιπεριφερειάρχες Σταύρο Τραυλό και Σωτήρη Κουρή, και τα μέλη του Δ.Σ. του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, το 2ο-3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, όπου συζήτησαν για την αναβάθμιση και την συντήρησή του μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Μοιράσου το άρθρο: