Ο Βουλευτής Ζακύνθου και πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής κατέθεσε βουλευτική τροπολογία για τη μοριοδότηση των μαθητών της Ζακύνθου που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019.

Στην κατατιθέμενη τροπολογία λαμβάνεται πρόνοια για τους μαθητές των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου που συμμετέχουν στις εισαγωγικές πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 και οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Ειδικότερα, προβλέπεται ποσοστό θέσεων επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιώνκαι της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η τροπολογία συζητήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

«Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ολοκληρώνονται σταδιακά τα μέτρα στήριξης που είχε εξαγγείλει ο κ. Κοντονής, ώστε να αρθούν πλήρως οι συνέπειες που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Αποδεικνύεται διαρκώς ότι η γνώση, η ικανότητα και το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτει ο Βουλευτής Ζακύνθου λειτουργούν προς όφελος του νησιού και των πολιτών του», επισημαίνει το γραφείο του Βουλευτή του νομού και πρώην Υπουργού.

Μοιράσου το άρθρο: