Με την Υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και με την Υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης.

Και οι δύο συναντήσεις-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση-διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα, ενώ ο Βουλευτής έθεσε τόσο στην κ. Ζαχαράκη, όσο και στην κ. Μιχαηλίδου μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εργασίας αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση του με την Υφυπουργό Παιδείας,ο Βουλευτής, μεταξύ άλλων, έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Ζακύνθου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να παρακολουθούν μαθήματα μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, ενώ ο προαύλιος χώρος του σχολείου είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Επίσης, ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υφυπουργό για την αναγκαία στελέχωση των σχολείων της Ζακύνθου με μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς και για την ανάγκη λειτουργίας των τμημάτων ένταξης στα σχολεία.

Από την πλευρά της, η κ. Ζαχαράκη δεσμεύτηκε να κινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση του προαυλίου χώρου του ΕΝΕΕΓΥΛ, ενώ συμφώνησε να εξετάσει, σε συνεργασία με τον Βουλευτή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Θ. Γιάνναρη, και την πιο μόνιμη λύση της ανέγερσης νέου κτιρίου, με στόχο την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Επιπλέον, η κ. Ζαχαράκη ενημέρωσε τον Βουλευτή για την προγραμματισμένη από το Υπουργείο κάλυψη των αναγκών στα σχολεία της περιφέρειας, με προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους διορισμούς που ήδη πραγματοποιήθηκαν, αλλά και σε όσους ήδη δρομολογούνται για την ειδική αγωγή και τη στήριξη της λειτουργίας των τμημάτων ένταξης.

Με την κ. Μιχαηλίδου ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στη συνολική πολιτική του Υπουργείου, για τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας μας, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να θέσει στην Υφυπουργό και τα ζητήματα, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ, καθώς και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του. Ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υφυπουργό, πως και οι δύο δομές εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένες και ως εκ τούτου καθίσταται αδύνατη η σωστή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Η κ. Μιχαηλίδου διαβεβαίωσε τον Βουλευτή πως από την πλευρά της θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα όλες οι θέσεις που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ.

Τέλος, μεταξύ του Βουλευτή και της Υφυπουργού υπήρξε συμφωνία ως προς τον τρόπο διευθέτησης του συνόλου των ζητημάτων γύρω από την τακτοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων-ΟΔΑΖ.

Μοιράσου το άρθρο: