Αίτημα για τρίμηνη παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχθεί η Ζάκυνθος από τον περασμένο Οκτώβρη λόγω των σεισμών, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με έγγραφο που απέστειλε προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Ως γνωστό, η αρχική περίοδος που είχε δοθεί λήγει στις 28 Ιανουαρίου, με τον κ. Γαλιατσάτο να αιτιολογεί αυτό το αίτημα καθόσον “εκτίμηση μας είναι ότι κάποια θέματα για τα οποία κηρύσσεται η Ζάκυνθος σε έκτακτη ανάγκη δεν έχουν ολοκληρωθεί ως διαδικασίες και ως εκ τούτου υποβάλλαμε το αίτημα στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για παράταση κατά ένα τρίμηνο και νομίζω θα γίνει αποδεκτό ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες”.

Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς σχετικά με τη λειτουργία του ΤΑΣ (Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) Ζακύνθου απάντησε πως “διατυπώσαμε και εγγράφως το αίτημα στο Υπουργείο. Είναι ένα θέμα που το έχουμε ζητήσει και άλλη φορά ως αναγκαιότητα. Δεν είδαμε την ευαισθησία του Υπουργείου να κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Φαίνεται ότι υπάρχουν προβλήματα διάθεσης υπαλλήλων και λοιπά. Εγγράφως ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε να λειτουργήσει το ΤΑΣ στη Ζάκυνθο προκειμένου να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των πολιτών. Θέλουμε τη λειτουργία του στο νησί για να μπορούν τα ζητήματα να λύνονται επί τόπου και να μην κάνουν κύκλους σε όλη την Ελλάδα”.

Τέλος σε ότι αφορά στην σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών τόνισε πως “δεν είμαι ειδικός για να απαντήσω χωρίς να θέλω να πω ότι ερμηνεύω απολύτως την κατάσταση. Εκτιμώ, ότι οι μετασεισμικές ακολουθίες στους σεισμούς αυτού του μεγέθους που είχαμε στη Ζάκυνθο κρατούν πολύ χρόνο δηλαδή δεν πρέπει να μας ξενίζει το γεγονός ότι μετά τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα έχουμε δονήσεις σε αυτό το μέγεθος που παρατηρούμε”.

Πηγή: «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»
Φωτο: ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Μοιράσου το άρθρο: