Πυρκαγιά στο κέντρο της πόλης
Ολοσχερώς καταστράφηκε χθες από πυρκαγιά η σοφίτα τριώροφης πολυκατοικίας στο κέντρο της Ζακύνθου. Η φωτιά προκλήθηκε από την κουζίνα και παρά της προσπάθειες της ιδιοκτήτριας επεκτάθηκε γρήγορα με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολόκληρος ο όροφος. Πολύτιμο χρόνο για την κατάσβεση της φωτιάς έχασε η πυροσβετική υπηρεσία καθώς η Αλεξάνδρου Ρώμα ήταν κλειστή με κιγκλιδώματα που εμποδίζουν την διέλευση των οχημάτων. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να σπάσουν τα κάγκελα, ωστόσο χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η φωτιά στην οικία είχε επεκταθεί.

Θ. Γαλιατσάτος: «Είναι καιρός να κεφαλοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία…»
«Είναι καιρός να κεφαλοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία της αποκεντρωμένης και περιφερειακής συνεργασίας και να εργαστούμε για την εδραίωση και εμβάθυνση των αρχών της εταιρικής σχέσης και της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ήταν το μήνυμα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στους εκπροσώπους των Περιφερειών της Μεσογείου, με αφορμή την επανεκλογή του στο Πολιτικό Γραφείο τηςΔιαμεσογειακής Επιτροπής, της CPMR, κατά τη διάρκεια της διήμερης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28-29 Ιουνίου στην Πάτρα, Ο κ. Γαλίατσάτος στην ομιλία του αναφέρθηκε σε δύο θέματα που αφορούσαν το ρόλο και την πολιτική της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, στην Ευρώπη, ενώ μένοντας στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων εστίασε στο ζήτημα της εδαφικής συνοχής και της επικοινωνίας των νησιών του Ιονιου.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Βρετανικής Πρεσβείας
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου κ. Αντώνη Νικολουδάκη συναντήθηκαν χθες με τον Σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και Αναπληρωτή της Πρέσβεως κ. Τζέιμς Μπράις, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υποπρόξενο κ. Μάθιου Ντέλαπ.Αντικείμενο της συνάντησής του αποτέλεσε η συνεχόμενη αύξηση βρετανών τουριστών στη Ζάκυνθο, που επιλέγουν το νησί μας για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το θέμα της ασφάλειας και του ποιοτικού τουρισμού τέθηκε επί τάπητος με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι οι υποδομές του νησιού συνεχώς βελτιώνονται ενώ η συνεργασία Δήμου και Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα στα θέματα ασφαλείας στην περιοχή κυρίως του Λαγανά, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος των βρετανών τουριστών.

Δηλώσεις ζημιών ως τις 10 Ιουλίου
Από το δήμο Ζακύνθου έγινε γνωστό ότι οι αγρότες της δημοτικής ενότητας Αλυκών που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών θα πρέπει να προχωρήσουν στις δηλώσεις ζημιών ως τις 10 Ιουλίου

Η βασίλισσα του Μαρόκου στη Ζάκυνθο
Σύντομη επίσκεψη στη Ζάκυνθο μαζί με τον γιο της πραγματοποίησε η βασίλισσα του Μαρόκου Λάλα Σάλμα, που παραθερίζει τις τελευταίες μέρες στην Ηλεία. Ήρθε χθες το πρωί στη Ζάκυνθο με τουριστικό σκάφος και αναχώρησε με το πλοίο της γραμμής χθες το απόγευμα. Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται στη Ζάκυνθο ο Ιταλός διεθνής καλαθοσφαιριστής Λουίτζι Ντατόμε, πρωταθλητής Ευρώπης με την Φενέρμπαχτσέ, που θα κάνει τις διακοπές του στα Ιόνια Νησιά.

Μοιράσου το άρθρο: