Με επιτυχία, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, στέφθηκε η πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή Ζακύνθου, Δ.Ακτύπη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γ. Καραγιάννη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, όπως επισημαίνει το γραφείο τύπου του κ.Ακτύπη, έγινε σε κλίμα απόλυτης συναίνεσης και διάθεσης συνεργασίας για την άμεση βελτίωση των προβλημάτων που ταλανίζουν το νησί της Ζακύνθου.

Μάλιστα, μετά από γόνιμες και παραγωγικές διαβουλεύσεις, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η έγκριση του ποσού των δυο εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων (2.900.000.00) Ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη το λιμάνι της Ζακύνθου από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018.

Στον απόηχο της παραπάνω συμφωνίας, τόσο ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ.Καραμανλής, όσο και το επιτελείο του, αποδεικνύουν, σύμφωνα με τον κ.Ακτύπη, την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να δώσει άμεσες λύσεις, και να ‘’ξεμπλοκάρει’’ αποτελεσματικά έργα που καρκινοβατούσαν, έμοιαζαν ακανθώδη και δυσεπίλυτα και γι’ αυτό είχαν αφεθεί να λιμνάζουν για δεκαετίες.

Ειδικότερα, για το έργο «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», θα ορισθεί άμεσα ανάδοχός.

Τέλος, ο βουλευτής Ζακύνθου, εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της συνάντησής του, τόσο με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή τους, ώστε να δοθεί ταχύτατα λύση στο πρόβλημα του λιμένα Ζακύνθου, που για καιρό ταλαιπωρεί τους κατοίκους τους νησιού.

Φωτο αρχείου ΕΡΤ Ζακύνθου

Μοιράσου το άρθρο: