Το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2019 η Ζάκυνθος εορτάζει με κάθε επισημότητα την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του Ιερού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολυήχου της Άγου Διονύσου.

Ο εορτασμός κορυφώνεται το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 7:30μμ, με τη Λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στην πόλη του νησιού, παρουσία των τοπικών αρχών, και άλλων επισήμων, επίσης, τιμητικών αγημάτων, καθώς και χιλιάδων πιστών, ντόπιων και επισκεπτών, που συνωστίζονται για να προσκυνήσουν τον Άγιο της Συγνώμης.

Να σημειωθεί ότι κατά το διάστημα του εορτασμού ισχύουν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, έκτακτα μέτρα οδικής κυκλοφορίας, για την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων θρησκευτικών τελετών.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Ζακύνθου, τις ίδιες ημέρες, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνει έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στην ιστορική συνοικία του «Άμμου» στην πόλη του νησιού.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος δραστήριοι παραγωγοί τοπικών προϊόντων και περιλαμβάνονται εκδηλώσεις γαστρονομικού και πολιτιστικού περιεχόμενου. Τα εγκαίνια έκθεσης είναι σήμερα Παρασκευή 23/8/201 στις 20:00μμ.

Συμμετέχουν: «Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος» και τα χορευτικά τμήματα από το «Φιόρο του Λεβάντε» και από τον πολιτιστικό σύλλογο «Σαρακηνάδου», ενώ θα γίνει αφιέρωμα στην μαύρη σταφίδα και στο διατοπικό Project «ΠΡΙΜΑΡΟΛΙΑ» και θα υπάρξουν φιλέματα, κοινώς κεράσματα παραδοσιακών μεζέδων και γλυκισμάτων της Ζακύνθου, σε συνδυασμό με διαγωνισμό μαγειρικής από σεφ του νησιού, με τη συμμετοχή και της Λαϊκής Αγοράς Ζακύνθου.

Φωτο (εξωτερική) «ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

Μοιράσου το άρθρο: