Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο από το Δεύτερο Πρόγραμμα | 10.12.2022

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 τιμά τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του  Άλκη Αλκαίου με μια εκπομπή-αφιέρωμα στον κορυφαίο στιχουργό και ποιητή αλλά και με μία μοναδική συναυλία από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, στις 08:00 η Λίτσα Τότσκα στην εκπομπή “Έχει η ζωή γυρίσματα” παρουσιάζει “Δύο ποιητές, δύο στιγμές σημαδιακές”.

Ο Γιώργος Σεφέρης παραλαμβάνει το Νόμπελ στις 10 Δεκεμβρίου 1963. Μερικές δεκαετίες αργότερα, την ίδια μέρα, το 2012, ο Άλκης Αλκαίος ολοκληρώνει την επίγεια διαδρομή του. «Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα – και τι θα γινόμασταν αν η πνοή λιγόστευε;» αναρωτήθηκε ο Σεφέρης στην ιστορική ομιλία του παραλαμβάνοντας την ύψιστη διάκριση. «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι» θ’ αναζητάμε το αποκούμπι της…

Στις 11:00, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πάμε εκεί που λεν τραγούδια», ο Κώστας Φασουλάς συναντιέται με το πολυσήμαντο έργο του Άλκη Αλκαίου. 

Στην ειδική εκπομπή με τίτλο «Δέκα χρόνια ηχηρής απουσίας» φιλοξενούνται μαρτυρίες φίλων και συνεργατών του, που έγραψαν για τον ίδιο και την ξεχωριστή πορεία του στο ελληνικό τραγούδι.

Για τον μεγάλο ποιητή μιλούν ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας και ο επιστήθιος φίλος του, Ηλίας Γεράκης.

Την ίδια ημέρα, στις 10:00 το βράδυ, θα ακούσουμε μια μοναδική βραδιά αφιέρωμα του Δεύτερου στον Άλκη Αλκαίο, όπως μεταδόθηκε στις 25 Απριλίου του 2007, στο πλαίσιο του κύκλου εκπομπών «Οι στίχοι του Δεύτερου στον Ιανό».

Μιλούν: Μάρω Δούκα, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Θηβαίος

Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Σωκράτης Μάλαμας, Χρήστος θηβαίος, Μίλτος Πασχαλίδης και ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Συντονίζει η Έλενα Διάκου και ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος.

_______________________________

Info
Αφιέρωμα του Δεύτερου Προγράμματος στον Άλκη Αλκαίο
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
«Έχει η ζωή γυρίσματα» με τη Λίτσα Τότσκα, στις 08:00
«Πάμε εκεί που λεν τραγούδια» με τον Κώστα Φασουλά, στις 11:00
«Συναυλία αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο» από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στις 22:00 Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming:  www.ertecho
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm Instagram: https://www.instagram.com/defteroprogramma/
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεύτερου: www.ertecho.gr/radio/deftero/program/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS