Άκου! Η παράσταση αρχίζει! «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» | 08.01.2023, 22:00

Πρεμιέρα τη νέα χρονιά! Πρεμιέρα στο ραδιόφωνο και στην εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00 με την παράσταση «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» του Λέοντος Τολστόι. Η φιλοσοφική νουβέλα του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα που ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη το 2018, κάνοντας γνωστό το έργο στο ευρύ κοινό, μεταφέρεται στο ραδιόφωνο από την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, η οποία υπογράφει επίσης τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία.

«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» βασίζεται σε αληθινό γεγονός, στην αρρώστια και στον θάνατο του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως τα διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά έργα, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι. Ο κλασικός συγγραφέας, μέσω του έργου του επιχειρεί ένα προσκύνημα στον θάνατο, αντιλαμβανόμενος εις βάθος τη σημασία της μνήμης θανάτου. Το να θυμάται δηλαδή ο άνθρωπος ότι είναι θνητός, ότι θα ‘ρθει η στιγμή που θα πεθάνει. Και τότε, το μόνο που θα ορθωθεί μπροστά του, θα είναι το πώς έζησε.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής και… μικροφώνου, τόσο σε κωμικό όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σ’ ένα θεατρικό, ραδιοφωνικό παιχνίδι το οποίο αντιμαχόμενο τον τίτλο, σφύζει από ζωή!

Μετάφραση από τα ρωσικά: Παύλος Στεφάνου

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Οικονόμου

Ηχοληψία-μίξη: Διαμαντής Καραναστάσης Studio Dacos

Επιμέλεια εκπομπής: Μάρα Καλούδη

Δείτε το trailer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS